Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Cargill romania a achizitionat cel de-al 18-lea siloz

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Cargill Romania si-a marit zestrea de depozite pentru cereale, prin achizitionarea celui de-al 18-lea siloz, situat in Drobeta Turnu Severin, a anuntat Martin Schuldt, directorul general al acestei companii, in timpul unei recente conferinte de presa.

Unitatea din Mehedinti, al carei volum de depozitare este de 40.000 de tone, se afla in paragina inca din anul 1999. Acum necesita investitii importante pentru modernizare, care se vor derula in urmatoarele luni, astfel incat lucrarile sa fie terminate in luna septembrie 2011. Insa nu ni s-a mentionat cati bani sunt necesari, pentru a deveni o baza operationala, adusa la cele mai inalte standarde tehnice, de mediu si de securitate a muncii. La fel, suma platita la achizitie a ramas confidentiala.

Cargill va folosi silozul pentru colectarea cerealelor produse de fermierii din Mehedinti si din judetele invecinate, precum Dolj, Caras-Severin si Timis, adica zona de sud-vest. Celelalte 17 depozite, cu o capacitate totala de 500.000 t, acopera partea de sud si de sud-est a tarii.

Compania americana Cargill este prezenta pe piata cerealelor si a semintelor oleaginoase din Romania incepand cu anul 1996. In acest timp, a realizat o serie de investitii importante, de peste 100 milioane de dolari SUA (USD), dintre care peste 15 milioane USD numai pentru modernizarea silozurilor achizitionate. La nivelul intregii tari, numarul de angajati pe perioada nedeterminata a ajuns la aproximativ 750.

Caravana Meseriilor AHK își continuă drumul
Autor: meatmilk  /   vineri, 18 mai 2018

(Comunicat) Caravana Meseriilor din domeniul automotive are ca scop informarea elevilor de clasa a VIII-a și a părinților acestora în legătură cu posibilitatea înscrierii în clasele de învățământ dual și profesional și prezentarea avantajelor parcurgerii acestui traseu profesional. Vor avea loc discuții despre locurile de muncă...

Semifinalele „Arenei Bucătarilor” 2018, în acest weekend, la București
Autor: meatmilk  /   vineri, 18 mai 2018

(Comunicat) Bucureștiul redevine pe 19 și 20 mai capitala gastronomiei românești, odată cu desfășuarea semifinalelor celebrei competiții gastronomice Arena Bucătarilor, ajunsă la a zecea ediție și organizată de Selgros Cash & Carry.   Cele patru semifinale regionale – Est, Centru, Vest și București - se...