Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Cargill vinde din patrimoniul fix

Autor: Meat MIlkvineri, 31 ianuarie, 2014

Compania americană Cargill, cu afaceri în domeniul cerealelor, seminţelor oleaginoase şi hranei pentru animale va scoate la vânzare terenul, clădirea şi fabrica de ulei de la Podari, pe care a închis-o anul trecut.

Compania americană Cargill, cu afaceri de peste 680 milioane de euro în România, unde activează în domeniul cerealelor, seminţelor oleaginoase şi hranei pentru animale vrea să vândă terenul, clădirea şi echipamentele fostei fabrici de ulei de la Podari, de lână Craiova, se arată într-un anunţ al companiei publicat în Monitorul Oficial. Astfel, pe data de 4 martie, Consiliul de Administraíe al Cargill Oils SA a convocat AGEA care va decide cu privire la aprobarea vânzării tuturor activelor deţinute de societate la adresa Podari strada fabrici nr 1 (teren, construcţii şi echipamentele aferente), dar şi asupra preţului minim de vânzare. Tot atunci Consiliul de Administraţie ar putea fi delegat să negocieze şi să stabilească cu orice potenţial cumpărător valoarea de vânzare a activelor.

Anul trecut, Cargill şi-a vândut către francezii de la Expur activele de presare, rafinare şi îmbuteliere din România, inclusiv pentru liniile de procesare de la Podari. Tranzacţia vizată a avut ca obiect şi mărcile de uleiuri vegetale îmbuteliate Untdelemn de la Bunica şi Olpo. Expur nu a preluat însă şi fabrica de ulei de la Podari, care a fost astfel închisă. 260 de persoane au fost concediate în urma acestei decizii. (Mai multe, pe www.economica.net)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...