Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Carmolimp: Atac fără precedent asupra industriei de carne din România

Autor: Ilie Stoianmarți, 12 februarie, 2013

(Comunicat) In urma  scandalului din Franta, in care doua abatoare din România sunt suspectate ca au comercializat produse din carne de vita care au in compozitie carne de cal, grupul Carmolimp se delimiteaza net de acest scadal si considera aceste actiuni un atac fara precedent asupra industriei românesti de profil. In tot decursul anului 2012 grupul Carmolimp nu a livrat la export carne de vita, motiv pentru care carnea de cal nu ar fi avut cum sa fie gresit etichetata. De asemenea, reprezentantii Carmolimp considera cel putin rusinoasa incercarea Spanghero si Comigel de a da vina pe producatorii romani: daca a plecat din Romania carne de cal, aceasta nu putea fi etichetata decat ca si carne de cal. Daca procesatorul francez a confundat carnea, atunci cu siguranta era prima zi din viata sa cand procesa carne.

În urma scandalului din Franta, referitor la comercializarea produselor din carne de vita, care au in compozitie carne de cal, grupul Carmolimp face urmatorele precizari:

Grupul Carmolimp nu are contracte comerciale cu vreo firma din Franta.

În plus, pe parcursul anului 2012 grupul nostru NU A AVUT LIVRARI CATRE FRANTA,  nu are contracte de colaborare cu Comigel sau Spanghero si, din intamplare, chiar NU A COMERCIALIZAT la export carne de vaca.

De asemenea, toate livrarile de marfa plecate din unitatile noastre au la baza proceduri care asigura trasabilitatea fiecarui lot.

Grupul Carmolimp subliniaza si faptul ca NU COMERCIALIZEAZA produse din carne de cal sau produse care sa contina carne de cal, pe teritoriul Romaniei.

“Ne delimitam clar de acest scandal si de aceste practici, condamnand orice firma care se angajeaza in practici ilegale care pot aduce prejudicii industriei noastre. Mai mult, luand in calcul ca sunt peste 20 de unitati autorizate pentru sacrificarea cabalinelor, consideram un atac fara precedent asupra industriei Romanesti de profil”, a declarat Olimpiu Soneriu, directorul general si fondatorul Carmolimp.

Grupul Carmolimp este unul dintre cele mai vechi, respectate, si responsabile grupuri din industria de profil de pe piata.  Grupul nostrul a avut inca din anul 2004 toate autorizatiile de export necesare pentru spatiul comunitar. Responsabilitatea noastra fata de clientii nostri, cat si fata de clientul final, este un pilon in tot ceea ce facem.

“Din acest motiv va informam ca toate produsele din carne de cal comercializate de catre firma noastra sunt specialitati comercializate doar la export, niciodata pe tweritoriul Romaniei si ca acestea se incadreaza in normele legislative ale spatiului comunitar, respectand toate legile in vigoare pentru a fi permisa comercializarea lor”, a adaugat Olimpiu Soneriu.

Pentru Grupul Carmolimp siguranta clientului este cel mai important aspect in activitatea noastra. Produsele livrate catre partenerii nostri sunt atent selectionate, si atent urmarite astfel incat sa aiba cea mai inalta calitate.

Carmolimp este unul din cei mai mari producatori si distribuitori de carne. In prezent, opereaza un numar de 50 magazine proprii si peste 60 de unitati in sistem franciza, detinând de asemenea mai multe ferme de crestere a animalelor.

Despre Carmolimp

Carmolimp cel mai mare producator si distribuitor de carne ambalata in atmosfera protectoare la gramaj fix din tara. In prezent, opereaza un numar de 50 magazine proprii si peste 60 de unitati in sistem franciza.

Pornita in 1993 ca o afacere de familie,  CarmOlimp reuseşte sa controleze intregul flux “de la furca la furculita”, avand in dotare atat terenurile agricole, fermele si fabricile de procesare, cat si lantul de distributie al produselor.

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...