Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Carmolimp isi va majora afacerile cu cu 20%

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Agerpres, care citeaza un comunicat al companiei, reluarea exporturilor de carne de porc din Romania catre tarile din Uniunea Europeana va majora cu 20% cifra de afaceri a companiei CarmOlimp in 2012, potrivit unui comunicat de presa al societatii.

Compania estimeaza pentru anul viitor atingerea unui cuantum total al cifrei de afaceri de 29 milioane euro, in crestere cu 20% fata de 2011, din care 9% ar insemna exporturile de carne de porc.

Dupa sapte ani de interdictie la exportul de carne de porc, Comisia Europeana a decis reluarea vanzarii de catre producatorii romani in tarile din Uniunea Europeana incepand cu 1 ianuarie 2012. Ca urmare a acestei decizii, care va ajuta enorm industria carnii din Romania, ne propunem ca in prima jumatate a anului viitor sa incepem exportul de carne de porc in tarile din UE, a declarat Valentin Soneriu, director general al CarmOlimp.

Livrarile de carne si produse procesate din carne de porc provenind de la firme romanesti pentru piata UE au fost interzise din anul 2003, deoarece Romania folosea pentru eradicarea pestei porcine clasice vaccinarea porcilor.

Comisia Europeana a anuntat, marti, ca, incepand cu 1 ianuarie 2012, Romania va putea exporta carne de porc in tarile Uniunii Europene, in urma deciziei luate in unanimitate de statele membre.

Guvernul a decis continuarea programului Laptele școlar
Autor: meatmilk  /   luni, 5 august 2019

(Comunicat) În Ședința Guvernului din 31 iulie 2019 a fost aprobată o Hotărâre pentru stabilirea bugetului de implementare a Programului pentru şcoli al României în perioada 2017-2023 pentru anul şcolar 2019-2020 și pentru modificarea și completarea HG nr. 640/2017 pentru aprobarea Programului pentru şcoli al României în perioada...

Pe Litoral, ANSVSA amendează de zor pe cei care încalcă legislația privind siguranța alimentară
Autor: meatmilk  /   vineri, 2 august 2019

(Comunicat) Seria controalelor în unităţile amplasate în cele 7 zone de interes turistic – Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia – a continuat şi în săptămâna 22.07.2019 – 28.07.2019, unde medicii veterinari oficiali, care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019, au...