Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Carmolimp isi va majora afacerile cu cu 20%

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Agerpres, care citeaza un comunicat al companiei, reluarea exporturilor de carne de porc din Romania catre tarile din Uniunea Europeana va majora cu 20% cifra de afaceri a companiei CarmOlimp in 2012, potrivit unui comunicat de presa al societatii.

Compania estimeaza pentru anul viitor atingerea unui cuantum total al cifrei de afaceri de 29 milioane euro, in crestere cu 20% fata de 2011, din care 9% ar insemna exporturile de carne de porc.

Dupa sapte ani de interdictie la exportul de carne de porc, Comisia Europeana a decis reluarea vanzarii de catre producatorii romani in tarile din Uniunea Europeana incepand cu 1 ianuarie 2012. Ca urmare a acestei decizii, care va ajuta enorm industria carnii din Romania, ne propunem ca in prima jumatate a anului viitor sa incepem exportul de carne de porc in tarile din UE, a declarat Valentin Soneriu, director general al CarmOlimp.

Livrarile de carne si produse procesate din carne de porc provenind de la firme romanesti pentru piata UE au fost interzise din anul 2003, deoarece Romania folosea pentru eradicarea pestei porcine clasice vaccinarea porcilor.

Comisia Europeana a anuntat, marti, ca, incepand cu 1 ianuarie 2012, Romania va putea exporta carne de porc in tarile Uniunii Europene, in urma deciziei luate in unanimitate de statele membre.

ANPC a amendat hipermarket-uri din Oltenia
Autor: meatmilk  /   joi, 21 februarie 2019

(Comunicat) Urmare a actiunilor de control efectuate de o echipa a Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), formata din comisari ai corpului de control, ai Directiei Generale de Control si ai Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor (CRPC) S-V Oltenia, coordonati de seful Corpului de Control al Presedintelui...

Se reia schimbul comercial agroalimentar cu Republica Iran
Autor: meatmilk  /   joi, 21 februarie 2019

(Comunicat) Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale anunță că, datorită eforturilor diplomatice și ale Guvernului României din ultima perioadă, a fost deschisă piața de export pentru ovine cu Republica Iran.   Astfel, în ianuarie 2019 a fost agreat modelul de certificat de export între Autoritatea Națională...