Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Carmolimp, o reteta de succes

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Fondurile europene, investitiile cu credite bancare si formula de la furca la furculita” au fost catalizatorii CarmOlimp, care a ajuns, in 20 de ani, de la un magazin generalist la o afacere de zeci de milioane de euro, informeaza Recolta.eu.

Doar divizia de prelucrare a mezelurilor a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 25 de milioane de euro, iar previziunile pentru anul in curs indica o crestere de peste 30%, scrie Business Magazine.

Grupul mai are 110 magazine, ferme de vaci, porci si pasari, o fabrica de lactate, 4.500 de hectare de teren si maruntisuri”, cum sunt laboratorul de prajituri si linia de productie a mancarurilor gata preparate.

Valentin ªoneriu, fiul fondatorilor, este, la 30 de ani, directorul general al afacerii si vede clar directiile de dezvoltare: export, investitii cu fonduri nerambursabile si produse mai sofisticate, cu valoare adaugata mare.

In judetul Brasov, la o aruncatura de bat de Fagaras se afla orasul Victoria. De-acolo, in urma cu 20 de ani, Carmen si Olimpiu ªoneriu au pornit sa cucereasca orasul si judetul la propriu si la figurat. Acum, produsele CarmOlimp se vand in intreaga tara si compania pune la punct un plan de cucerire a altor piete, exportul fiind o tinta prioritara.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...