Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Cârnații de Pleșcoi, reatestați IGP

Autor: Meat MIlkmiercuri, 2 aprilie, 2014

(Agerpres) Asociaţia pentru Protejarea Cârnaţilor de Pleşcoi a început demersurile în vederea obţinerii atestatului Indicaţia Geografică Protejată (IGP) pentru produsul tradiţional „Cârnaţii de Pleşcoi”.

Cârnaţii de Pleşcoi vor reprezenta prima marcă tradiţională din judeţul Buzău reatestată conform noilor reglementări europene. Zona Berca, patria cârnaţilor de Pleşcoi, şi comunele limitrofe vor avea un brand comun cu logo-ul I.G.P. cu care vor putea intra pe piaţa europeană, după ce documentaţia va fi trimisă la Bruxelles.

Conform noilor norme europene, materia primă pentru mărcile tradiţionale va trebui să fie produsă în zonă. Până în prezent, oricine putea să producă vestiţii cârnaţi de Pleşcoi, chiar dacă aducea materie primă din orice colţ al lumii, dar, conform noilor norme europene, materia primă trebuie să provină obligatoriu din zona geografică respectivă. 

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...