Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Carnatii de plescoi si pestele novac vor fi atestate dop

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Agroinfo) Carnatii de Plescoi si pestele Novac afumat din Tara Barsei asteapta recunoasterea europeana.

In ciuda diversitatii produse alimentare traditionale inregistrate la Ministerul Agriculturii, un singur produs romanesc este, deocamdata, recunoscut si protejat la nivel comunitar, respectiv Magiunul de prune de Topoloveni – fabricat de Sonimpex Serv Com SRL.

Reprezentanti ai Ministerului Agriculturii au declarat insa ca, la ora actuala, alte doua produse romanesti – Carnatii de Plescoi si pestele Novac afumat din Tara Barsei – au depus documentatie la minister pentru obtinerea protectiei comunitare.

Potrivit datelor Ministerului Agriculturii, citate de Agerpres, alte noua produse alimentare romanesti ar putea dobandi protectie comunitara: branza telemea de Marginimea Sibiului, branza telemea de Sibiu, lapte gros de Marginimea Sibiului, sloi de oaie de Marginimea Sibiului, branza telemea de Covurlui (Galati), branza de burduf din Bran (Brasov), telemea traditionala de Ibanesti (Mures), Branza de Gulianca (Braila) si Virsli de Brad (Hunedoara).

Intervenția domnului Petre Daea în Consiliul UE, privind PPA în România
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

Doamnă președinte Domnule comisar Dragi colegi, România de-a lungul istoriei a dovedit și poate dovedi oricând că nu a dat boli nimănui, dar din nefericire a primit. România nu este izvor de pestă porcină, dar este în război cu această boală pe un front de aproape 1400 de km la granița de răsărit a Uniunii...

Lidl susține programul VIA, destinat tinerilor afectați de cancer
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

(Comunicat) Izolarea este cunoscută ca fiind problema numărul unu cu care se confruntă tinerii adulți atunci când au de a face cu un diagnostic precum cancerul.   ,,VIA – aplicația mobilă concepută pentru a conecta persoane și pentru a crea conexiuni umane între tinerii adulți care se luptă cu cancerul astfel încât...