Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Carnatii de plescoi si pestele novac vor fi atestate dop

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Agroinfo) Carnatii de Plescoi si pestele Novac afumat din Tara Barsei asteapta recunoasterea europeana.

In ciuda diversitatii produse alimentare traditionale inregistrate la Ministerul Agriculturii, un singur produs romanesc este, deocamdata, recunoscut si protejat la nivel comunitar, respectiv Magiunul de prune de Topoloveni – fabricat de Sonimpex Serv Com SRL.

Reprezentanti ai Ministerului Agriculturii au declarat insa ca, la ora actuala, alte doua produse romanesti – Carnatii de Plescoi si pestele Novac afumat din Tara Barsei – au depus documentatie la minister pentru obtinerea protectiei comunitare.

Potrivit datelor Ministerului Agriculturii, citate de Agerpres, alte noua produse alimentare romanesti ar putea dobandi protectie comunitara: branza telemea de Marginimea Sibiului, branza telemea de Sibiu, lapte gros de Marginimea Sibiului, sloi de oaie de Marginimea Sibiului, branza telemea de Covurlui (Galati), branza de burduf din Bran (Brasov), telemea traditionala de Ibanesti (Mures), Branza de Gulianca (Braila) si Virsli de Brad (Hunedoara).

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...