Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Carnatii de plescoi si pestele novac vor fi atestate dop

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Agroinfo) Carnatii de Plescoi si pestele Novac afumat din Tara Barsei asteapta recunoasterea europeana.

In ciuda diversitatii produse alimentare traditionale inregistrate la Ministerul Agriculturii, un singur produs romanesc este, deocamdata, recunoscut si protejat la nivel comunitar, respectiv Magiunul de prune de Topoloveni – fabricat de Sonimpex Serv Com SRL.

Reprezentanti ai Ministerului Agriculturii au declarat insa ca, la ora actuala, alte doua produse romanesti – Carnatii de Plescoi si pestele Novac afumat din Tara Barsei – au depus documentatie la minister pentru obtinerea protectiei comunitare.

Potrivit datelor Ministerului Agriculturii, citate de Agerpres, alte noua produse alimentare romanesti ar putea dobandi protectie comunitara: branza telemea de Marginimea Sibiului, branza telemea de Sibiu, lapte gros de Marginimea Sibiului, sloi de oaie de Marginimea Sibiului, branza telemea de Covurlui (Galati), branza de burduf din Bran (Brasov), telemea traditionala de Ibanesti (Mures), Branza de Gulianca (Braila) si Virsli de Brad (Hunedoara).

GfK: Creștere pentru bunurile de larg consum, dar pe baza inflației, nu a volumelor!
Autor: meatmilk  /   joi, 22 februarie 2018

(Comunicat) Piața FMCG a înregistrat în 2017 o creștere semnificativă de 7% pentru bunurile de folosință curentă cumpărate pentru consumul casnic.   În spatele aceste evoluții pozitive a pieței a stat majorarea prețurilor ca urmare a inflației și nu creșterea volumelor cumpărate, așa cum s-a întâmplat în 2016. Cu...

Negro investește masiv în publicitate
Autor: Ilie Stoian  /   joi, 22 februarie 2018

Negro, o companie care în anii trecuți s-a remarcat din punct de vedere al promovării prin spot-uri publicitare, prin economia evidentă în producția propriu-zisă a imaginilor, a demarat un program de investiții care, măcar după numele pe care le-a atras, se dovedește a fi cât se poate de consistent.   Din punct de vedere al...