Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Carne confiscată după autodenunţ

Autor: Meat MIlkmiercuri, 27 noiembrie, 2013

D.S.V.S.A. Constanţa este solicitată săptămânal de comercianţi pentru a fi scăpaţi de produsele pe care nu le mai pot vinde

Tone de produse alimentare ajung săptămânal la incinerator, în urma controalelor inspectorilor sanitar-veterinari. Multe ajung însă la distrus din propria iniţiativă a comercianţilor. Chiar săptămâna trecută, o cantitate de zece tone de carne şi produse din carne a fost trimisă la incinerare, iar purtătorul de cuvânt al DSVSA, Corina Ivanciu, ne-a explicat de unde provine. „Cantitatea de carne sau produse alimentare care apare în rapoartele noastre săptămânale şi este trimisă la distrugere prin incinerare nu provine neapărat de la controalele efectuate de noi. Sunt foarte mulţi comerciali care pur şi simplu ne sună şi ne anunţă ce marfă a devenit neconformă comercializării. Aceasta este procedura: dacă o societate are produse care nu mai pot fi vândute, ne cheamă pe noi pentru a le prelua şi a le trimite la distrus”, ne-a declarat Corina Ivanciu.

Multă marfă distrusă ajunge în această situaţie din neglijenţa societăţilor sau din cauza lipsei puterii de cumpărare a românilor, care face ca alimentele să fie uitate pe rafturi. Reprezentanta DSVSA ne explică: „Acea marfă care ajunge la distrus nu reprezintă neapărat o marfă confiscată sau cu defecţiuni grave, care impun astfel de măsuri. Au fost destule cazuri în care pur şi simplu produsele nu s-au vândut şi astfel termenul de valabilitate a fost depăşit. De asemenea, s-au mai întâlnit cazuri în care agenţii comerciali au depozitat marfa greşit şi s-a deteriorat ambalajul. Acest lucru înseamnă că produsul nu mai poate fi comercializat şi astfel ajunge la distrus. Faptul că, săptămânal, se scot de la comercializare multe produse nu înseamnă neapărat că noi le găsim pe rafturi şi că agenţii economici încearcă să le vândă aşa”.

Săptămâna trecută, inspectorii sanitar-veterinari au efectuat 152 de controale şi au aplicat o singură amendă, în valoare de două mii de lei. Conform raportului D.S.V.S.A., în ultima săptămână s-au retras de la comercializare şi au fost trimise la distrus prin incinerare peste patru tone de carne şi produse din carne, aproape trei tone de lapte şi produse lactate, 1,5 tone de peşte şi produse din peşte, ouă, produse de patiserie şi multe altele.

(observator.ro)

Ultima oră! 850 de agenți economici din sectorul cărnii, investigați ACUM de IGPR
Autor: Meat MIlk  /   joi, 11 decembrie 2014

Conform unui comunicat emis de IGPR, chiar la această oră se află în desfășurare o acțiune la nivel național în care cca 850 de agenți economici din sectorul cărnii între care se numără producători, procesatori și firme care comercializează carne și produse din carne sunt investigate de ofițeri de poliție specializați în...

TVA de 9 % doar pentru hotelieri
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 10 decembrie 2014

TVA de 9 % doar pentru hotelieri, așa se pare că s-a decis la negocierile cu FMI, C.E. și Banca Mondială! Aseară, într-o conferință de presă organizată la sediul Guvernului, Victor Ponta a anunțat că nivelul TVA-ului va fi redus doar pentru serviciile all-inclusive din regimul hotelier. La rândul său, Darius Vâlcov a anunțat tot...