Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Carne de 150.000 euro, indisponibilizată de poliţie

Autor: Ilie Stoianvineri, 6 septembrie, 2013

În data de 4 septembrie a.c., poliţişti din cadrul DGPMB – Poliţia Sectorului 3, Serviciul de Investigare a Fraudelor, au identificat şi depistat un bărbat de 31 de ani, care, în perioada 25.08 – 02.09.2013, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din sectorul 3, ar fi efectuat un număr de 14 achiziţii intracomunitare de produse din carne pe care le-ar fi valorificat pe piaţa internă prin intermediul unor societăţi comerciale suspecte a fi de tip fantomă, cu scopul sustragerii de la plata TVA şi a impozitului pe profit.

Întrucât existau suspiciuni cu privire la circuitul real al mărfurilor şi destinatarii finali, poliţiştii au efectuat verificări la locul de descărcare şi desigilare a autotrenurilor ce transportă marfă achiziţionată din Olanda.

În urma verificărilor efectuate, a fost găsită şi indisponibilizată cantitatea de 105.000 kg de carne congelată de pui şi de macrou, în valoare totală de 148.428 euro.

Prejuduciul total adus bugetului statului a fost estimat la suma de 28.728 de euro. Cercetările sunt continuate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor – Poliţia Sectorului 3, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală. (Biroul de presă al DGPMB)

Se extind controalele de sănătate la importul de porci din SUA și Canada
Autor: Meat MIlk  /   luni, 15 decembrie 2014

În urma deciziei Comisiei Europene luată săptămâna trecută, se extind controalele de sănătate asupra importurilor de porci vii din SUA și Canada, până la 31 octombrie anul viitor (2015) ca urmare a  preocupărilor legate de cazurile numeroase ale virusului diareei porcine epidemice (DPE). În luna iulie, Bruxelles-ul a impus re guli...

Laringotraheita infecțioasă aviară
Autor: Meat MIlk  /   vineri, 12 decembrie 2014

Laringotraheita infecțioasă aviară (LTI) este o boală infectocontagioasă endemică, care afectează îndeosebi găinile și fazanii, cu evoluție acută, caracterizată clinic prin tulburări respiratorii grave, iar morfopatologic prin leziuni catarale sau hemoragico-necrotice ale mucoasei laringotraheale.   Importanță,...