Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Carne de cal etichetată drept vită, în Olanda

Autor: Meat MIlkjoi, 30 ianuarie, 2014

(Agerpres) Autoritățile sanitare olandeze (NVWA) au anunțat miercuri că au blocat distribuirea a 690 de tone de carne de vită provenite de la un abator, deoarece au fost descoperite urme de carne de cal în cursul unei investigații, relatează AFP, citată de Agerpres.“Urme de ADN de cal au fost găsite în patru loturi de bucăți de carne de vită de la abator’, au indicat autoritățile sanitare olandeze (NVWA) într-un comunicat, subliniind că măsura este ‘preventivă”.

Ancheta a arătat că abatorul, situat în orașul Dodewaard, în centrul Olandei, “a cumpărat mai mulți cai decât cei care au fost sacrificați oficial”, mai notează agenția franceză de presă.“Toată carnea (circa 690 de tone), care a fost pusă în diverse congelatoare și frigidere, va fi blocată până când compania va dovedi conținutul și originea acesteia”, a mai adăugat NVWA.

Compania, identificată în mass-media olandeze drept abatoarele Van Hattem Vlees, va trebui să găsească originea tuturor loturilor sale de carne și carcaselor puse în vânzare între 1 ianuarie 2012 și 23 ianuarie 2014. NVWA i-a arestat anul trecut pe comerciantul olandez de carne Willy Selten și pe unul din asociații săi, acuzați că au vândut 300 de tone de carne de cal etichetate drept carne de vită.

Compania acestuia a vândut anterior, în perioada ianuarie 2011-ianuarie 2013, 50.000 de tone de carne etichetată ca fiind de vită însă care ar fi putut conține carne de cal, potrivit autorităților sanitare olandeze. Scandalul cărnii de cal a izbucnit în Marea Britanie, odată cu descoperirea unui tip de lasagna al companiei suedeze Findus etichetat ca fiind din carne de vită, însă conținând carne de cal.

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...