Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Carne de cal gasita in burgerii de vita din marea britanie si irlanda

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Foonavigator.com) Șefii autoritatilor pentru siguranta alimentelor investigheaza dupa descoperirea intr-un numar de burgeri de vita, ADN de carne de cal si porc, acestia fiind pusi spre vanzare in retelele mari de retail din Marea Britanie si Irlanda.

Retailerii, Tesco, Dunnes Stores, Lidl, Aldi scot acum de la vanzare aceste produse, dupa cum a declarat Autoritatea pentru Siguranta Alimentara din Irlanda (FSAI), care sustine ca procente foarte mici de ADN de carne de cal si vita au fost gasite si numai in unele dintre ele, anume in burgerii vanduti in supermarket-urile Tesco s-au gasit burgeri de vita continand 29% carne de cal.

FSAI a spus ca un numar total de 27 burgeri de vita au fost testati si ca 10 din 27 contineau ADN de carne de cal si ca 23 contineau ADN de carne de porc. Reprezentantii FSAI au declarat ca burgerii testati pozitiv au fost produsi in doua fabrici din Irlanda, Liffey Meats si Silvercrest Foods, si una in UK, Dalepak Hambleton.

Prof. Alan Reily, CEO-ul FSAI, a spus: Produsele pe care le-am identificat continand ADN de cal si porc nu reprezinta niciun risc pentru siguranta alimentara, iar consumatorii nu trebuie sa fie ingrijorati.”

Tim Smith, Directorul grupului tehnic al Tesco, a declarat: Siguranta si calitatea produselor noastre alimentare este cea mai importanta pentru Tesco. Nu vom tolera niciun compromis in calitatea mancarii pe care noi o vindem. Prezenta carnii ilegale in produsele este extrem de serioasa. Consumatorii nostriau dreptul sa se astepte ca mancarea pe care ei o cumpara este produsa la inalte standarde.” (ER)

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...