Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Carne de cal gasita in burgerii de vita din marea britanie si irlanda

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Foonavigator.com) Șefii autoritatilor pentru siguranta alimentelor investigheaza dupa descoperirea intr-un numar de burgeri de vita, ADN de carne de cal si porc, acestia fiind pusi spre vanzare in retelele mari de retail din Marea Britanie si Irlanda.

Retailerii, Tesco, Dunnes Stores, Lidl, Aldi scot acum de la vanzare aceste produse, dupa cum a declarat Autoritatea pentru Siguranta Alimentara din Irlanda (FSAI), care sustine ca procente foarte mici de ADN de carne de cal si vita au fost gasite si numai in unele dintre ele, anume in burgerii vanduti in supermarket-urile Tesco s-au gasit burgeri de vita continand 29% carne de cal.

FSAI a spus ca un numar total de 27 burgeri de vita au fost testati si ca 10 din 27 contineau ADN de carne de cal si ca 23 contineau ADN de carne de porc. Reprezentantii FSAI au declarat ca burgerii testati pozitiv au fost produsi in doua fabrici din Irlanda, Liffey Meats si Silvercrest Foods, si una in UK, Dalepak Hambleton.

Prof. Alan Reily, CEO-ul FSAI, a spus: Produsele pe care le-am identificat continand ADN de cal si porc nu reprezinta niciun risc pentru siguranta alimentara, iar consumatorii nu trebuie sa fie ingrijorati.”

Tim Smith, Directorul grupului tehnic al Tesco, a declarat: Siguranta si calitatea produselor noastre alimentare este cea mai importanta pentru Tesco. Nu vom tolera niciun compromis in calitatea mancarii pe care noi o vindem. Prezenta carnii ilegale in produsele este extrem de serioasa. Consumatorii nostriau dreptul sa se astepte ca mancarea pe care ei o cumpara este produsa la inalte standarde.” (ER)

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...