Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Carne de cal vanduta drept carne de vita cu acte in regula

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Trei persoane din judetul Vrancea au fost arestate, fiind acuzate ca vindeau carne de cal in loc de carne de bovina. Anchetatorii sustin ca aproximativ 30 de tone de carne de cal ar fi fost comercializate, sub forma de carne de vita, in Bucuresti, Alba, Constanta si Prahova.

Carnea despre care exista suspiciuni ca ar fi de cal, si nu de vita, pe care cele trei persoane din Vrancea au vandut-o la doua unitati din judetul Alba, a fost receptionata la societatile respective, fiind insotita de factura, declaratie de conformitate si certificat sanitar-veterinar pentru carne proaspata, scrie portalul agroazi.ro.

Intr-un comunicat dat publicitatii saptamana trecuta de Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Alba, se arata ca, la solicitarea Politiei, doua echipe de inspectori din cadrul institutiei s-au deplasat la cele doua unitati, in vederea acordarii sprijinului in derularea unei anchete cu privire la suspiciunea de substituire de catre o societate de abatorizare din Vrancea a carnii de bovina cu carne de cabalina.

In urma verificarilor la fata locului s-a dispus sechestrarea cantitatii de 1.307 kilograme de carne, s-au recoltat probe de carne care au fost sigilate, individualizate si trimise la analiza pentru determinarea speciei.

Lucrătura UE la linguriCA-CAlității
Autor: Ilie Stoian  /   vineri, 25 mai 2018

Zilele trecute, redacția noastră a primit din partea Comisiei de Agricultură a Parlamentului European Declarația în care detaliază principiile după care va fi construit noul exercițiu financiar al Uniunii Europene, pentru perioada 2021-2027.   Tema este amplă și, până la momentul adoptării noii Strategii Agricole Comune,...

GfK: Puterea de cumpărare a românilor, cea mai mare rată de creștere în 2017
Autor: meatmilk  /   joi, 24 mai 2018

(Comunicat) GfK a derulat un studiu - analiză a scenei de retail european, cuprinzând cele mai recente evoluții și prognoze pentru 2018. Indicatorii de piață evaluați de GfK pentru cele 32 de țări europene analizate sunt: puterea de cumpărare, ponderea cheltuielilor populației în retail din cheltuielile totale, inflația și...