Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Carne de cal vanduta drept carne de vita cu acte in regula

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Trei persoane din judetul Vrancea au fost arestate, fiind acuzate ca vindeau carne de cal in loc de carne de bovina. Anchetatorii sustin ca aproximativ 30 de tone de carne de cal ar fi fost comercializate, sub forma de carne de vita, in Bucuresti, Alba, Constanta si Prahova.

Carnea despre care exista suspiciuni ca ar fi de cal, si nu de vita, pe care cele trei persoane din Vrancea au vandut-o la doua unitati din judetul Alba, a fost receptionata la societatile respective, fiind insotita de factura, declaratie de conformitate si certificat sanitar-veterinar pentru carne proaspata, scrie portalul agroazi.ro.

Intr-un comunicat dat publicitatii saptamana trecuta de Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Alba, se arata ca, la solicitarea Politiei, doua echipe de inspectori din cadrul institutiei s-au deplasat la cele doua unitati, in vederea acordarii sprijinului in derularea unei anchete cu privire la suspiciunea de substituire de catre o societate de abatorizare din Vrancea a carnii de bovina cu carne de cabalina.

In urma verificarilor la fata locului s-a dispus sechestrarea cantitatii de 1.307 kilograme de carne, s-au recoltat probe de carne care au fost sigilate, individualizate si trimise la analiza pentru determinarea speciei.

Perutnina Ptuj România, preluată de MHP SE-Cipru
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat C.C.) Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care grupul MHP SE (Cipru) preia Perutnina Ptuj d.d. (Slovenia) și, implicit, Perutnina România SRL.   Grupul MHP SE are ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne de pasăre. În România, MHP SE obține venituri din vânzarea produselor din carne...

INSSE: Valoarea producţiei agricole pe macroregiuni, în anul 2017 (Date definitive)
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Indicele producţiei ramurii agricole în anul 2017 faţă de anul 2016 a fost 112,5% pe total, 119,5% la producţia vegetală şi 99,6% la producţia animală.   În ceea ce priveşte valoarea serviciilor agricole, aceasta este în general nesemnificativă, în anul 2017 contribuind cu numai 1,2% la valoarea producţiei...