Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Carne de cal vanduta drept carne de vita cu acte in regula

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Trei persoane din judetul Vrancea au fost arestate, fiind acuzate ca vindeau carne de cal in loc de carne de bovina. Anchetatorii sustin ca aproximativ 30 de tone de carne de cal ar fi fost comercializate, sub forma de carne de vita, in Bucuresti, Alba, Constanta si Prahova.

Carnea despre care exista suspiciuni ca ar fi de cal, si nu de vita, pe care cele trei persoane din Vrancea au vandut-o la doua unitati din judetul Alba, a fost receptionata la societatile respective, fiind insotita de factura, declaratie de conformitate si certificat sanitar-veterinar pentru carne proaspata, scrie portalul agroazi.ro.

Intr-un comunicat dat publicitatii saptamana trecuta de Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Alba, se arata ca, la solicitarea Politiei, doua echipe de inspectori din cadrul institutiei s-au deplasat la cele doua unitati, in vederea acordarii sprijinului in derularea unei anchete cu privire la suspiciunea de substituire de catre o societate de abatorizare din Vrancea a carnii de bovina cu carne de cabalina.

In urma verificarilor la fata locului s-a dispus sechestrarea cantitatii de 1.307 kilograme de carne, s-au recoltat probe de carne care au fost sigilate, individualizate si trimise la analiza pentru determinarea speciei.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...