Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Carne de girafă în mâncarea sud-africanilor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 6 martie, 2013

Sud-africanii sunt şi ei victimele scandalurilor cărnii falsificate. La doar trei zile după ce au aflat că în hamburgeri ar exista carne de măgar sau bivol, iubitorii de carne au primit o nouă lovitură. De această dată este vorba despre gustarea „biltong”, carne uscată la aer, care n-ar fi chiar atât de „sălbatică” pe cât spune reclama de pe pachet, scrie Reuters.

O echipă de cercetători de la Universitatea Western Cape a testat 146 de mostre de biltong de la principalii comercianţi şi micii măcelari din Africa de Sud.

Deşi toate pachetele etichetate „carne de vită” erau corecte, 90% din pachetele etichetate a conţine carne de Kudu, o antilopă cu coarne încolăcite, conţineau, de fapt, cal, porc, vită, girafă sau chiar cangur.

Mai mult, biltong-ul de zebră conţine zebră de munte, o specie pe cale de disparitie. Biltong este o gustare constând in bucăţi de carne uscate la aer, din vânat sau animale crescute în fermele de vânat. Sud-africanii iubesc această gustare, deoarece se crede că este un snack sanatos şi fără grăsimi.

(ziare.com)

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...