Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Carne de maimuță în restaurante din Anglia!

Autor: Meat MIlkmiercuri, 2 iulie, 2014

Autorităţile britanice au descoperit că numeroase restaurante din Anglia comercializează ilegal carne de cimpanzeu, relatează „The Daily Mail”.

Aproximativ 7.500 tone de carne pătrund ilegal în Marea Britanie în fiecare an, conform Fundaţiei „Born Free”, iar englezii plătesc şi peste 20 de lire sterline pe un kilogram, în timp ce un cimpanzeu de aproximativ 4 kg poate costa şi 85 de lire sterline în Franţa.

Carnea este deseori deghizată în produse din carne de vită şi miel sau ascunsă în bagaje. Specialiştii estimează că piaţa ilegală internaţională a produselor din animale sălbatice atinge cifra de 2,5 miliarde de lire sterline.

Acestea sunt importate atât pentru consum, cât şi pentru scopuri medicinale sau pentru valoarea lor simbolică, reprezentând luxul şi bunăstarea.

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...