Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Carne gustoasă și suculentă cu DRY AGER DX 1000, de la Eurato!

Autor: Meat MIlkjoi, 27 octombrie, 2016

DRY AGER nu mai este un mister. Tu Însuți poți să produci carne gustoasă și suculentă cu aparatul DRY AGER DX 1000.

 

La folosirea acestei tehnici rezultatul va fi o bucată de carne de calitate cu gust natural și cu o aromă mult mai intensă. Textura cărnii maturate va fi fragedă, moale și delicată.

 

Vei observa că, atunci când carnea ”Dry Aged” este prăjită la grătar sau la tigaie, produce numai o cantitate mică de suc de carne iar grăsimea din jur emite o aromă picantă.

 

CALITATEA CĂRNII

 

Cea mai bună carne pentru Dry Aging este vrăbioara și antricotul cu os. Soluția cea mai bună ar fi de a cumpăra carnea de la un comerciant care achiziționeaza produsele de la un abator de încredere.

 

DRY AGING

 

Cu cât este mai proaspătă carnea, cu atât mai bun va fi rezultatul. De aceea, este recomandată achiziționarea cărnii care are un conținut bun de grăsime și o rată ridicată a distribuiri interne.

 

Este recomandat ca maturarea cărnii să se efectueze pe os, agățată; motivul este diminuarea pierderii în greutate a cărnii pure, expusă la aer.

 

Perioada recomandată pentru Dry Aging este cel puțin 21 zile, când este atinsă delicatețea maximă. După această perioadă, numai aroma devine mai intensă.

 

De reținut!

 

Perioada de maturare este posibilă până la 6 săptămâni, iar cerințele manipulării igienice a produselor alimentare să fie întotdeauna respectate, pentru un rezultat mai bun. Când procesul este complet, se taie crusta subțire, carnea fiind gata pentru dezosare sau pentru porționarea fripturilor. (P)

Celule de afumare pentru unități de procesare mici și medii
Autor: Mircea Demeter  /   joi, 25 ianuarie 2018

Produsele din carne, afumate, sunt un deliciu pentru orice consumator dar și un motor de creștere al afacerii pentru procesatori. În această ediție, pentru exemplificare, am ca exemplificare câteva celule de afumare destinate procesatorilor mici și medii.   Celulă verticală de afumare Weston 30   Weston 30 este un...

Prelucrarea cărnii cu ajutorul tehnolgiei HPP
Autor: Cristina Gavrilut  /   joi, 11 ianuarie 2018

Adoptarea la nivel mondial a tehnologiei de procesare a cărnii la presiune înaltă (HPP), se află într-o creștere semnificativă, datorită avantajelor de siguranță alimentară și de creșere a duratei de depozitare, precum și pentru a satisface cererile consumatorilor pentru alimente naturale, fără conservanți.   Siguranța...