Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Carne gustoasă și suculentă cu DRY AGER DX 1000, de la Eurato!

Autor: Meat MIlkjoi, 27 octombrie, 2016

DRY AGER nu mai este un mister. Tu Însuți poți să produci carne gustoasă și suculentă cu aparatul DRY AGER DX 1000.

 

La folosirea acestei tehnici rezultatul va fi o bucată de carne de calitate cu gust natural și cu o aromă mult mai intensă. Textura cărnii maturate va fi fragedă, moale și delicată.

 

Vei observa că, atunci când carnea ”Dry Aged” este prăjită la grătar sau la tigaie, produce numai o cantitate mică de suc de carne iar grăsimea din jur emite o aromă picantă.

 

CALITATEA CĂRNII

 

Cea mai bună carne pentru Dry Aging este vrăbioara și antricotul cu os. Soluția cea mai bună ar fi de a cumpăra carnea de la un comerciant care achiziționeaza produsele de la un abator de încredere.

 

DRY AGING

 

Cu cât este mai proaspătă carnea, cu atât mai bun va fi rezultatul. De aceea, este recomandată achiziționarea cărnii care are un conținut bun de grăsime și o rată ridicată a distribuiri interne.

 

Este recomandat ca maturarea cărnii să se efectueze pe os, agățată; motivul este diminuarea pierderii în greutate a cărnii pure, expusă la aer.

 

Perioada recomandată pentru Dry Aging este cel puțin 21 zile, când este atinsă delicatețea maximă. După această perioadă, numai aroma devine mai intensă.

 

De reținut!

 

Perioada de maturare este posibilă până la 6 săptămâni, iar cerințele manipulării igienice a produselor alimentare să fie întotdeauna respectate, pentru un rezultat mai bun. Când procesul este complet, se taie crusta subțire, carnea fiind gata pentru dezosare sau pentru porționarea fripturilor. (P)

Fabricarea produselor din carne de vită cu un conținut redus de grăsimi
Autor: Cristina Gavrilut  /   vineri, 1 martie 2019

Reducerea conținutului total de grăsimi din carnea prelucrată nu este doar de dorit, ci este și fezabilă. Diferite combinații de substituenți grași pot reduce în mod semnificativ conținutul caloric și nivelul de grăsimi saturate. Aceasta ar putea duce la o nouă categorie de produse care să aibă un gust acceptabil și un grad ridicat...

IFFA 2019: Optimizarea producției cu ajutorul sistemelor digitale
Autor: meatmilk  /   joi, 7 februarie 2019

(Comunicat) Optimizarea proceselor de producție se bazează din ce în ce mai mult pe digitalizare și rețele interconectate. Obiectivul este de a spori securitatea producției și de a optimiza utilizarea mașinilor, de a lucra în moduri mai eficiente din punct de vedere energetic și de a putea reacționa mai flexibil la schimbările de pe...