Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Carne gustoasă și suculentă cu DRY AGER DX 1000, de la Eurato!

Autor: Meat MIlkjoi, 27 octombrie, 2016

DRY AGER nu mai este un mister. Tu Însuți poți să produci carne gustoasă și suculentă cu aparatul DRY AGER DX 1000.

 

La folosirea acestei tehnici rezultatul va fi o bucată de carne de calitate cu gust natural și cu o aromă mult mai intensă. Textura cărnii maturate va fi fragedă, moale și delicată.

 

Vei observa că, atunci când carnea ”Dry Aged” este prăjită la grătar sau la tigaie, produce numai o cantitate mică de suc de carne iar grăsimea din jur emite o aromă picantă.

 

CALITATEA CĂRNII

 

Cea mai bună carne pentru Dry Aging este vrăbioara și antricotul cu os. Soluția cea mai bună ar fi de a cumpăra carnea de la un comerciant care achiziționeaza produsele de la un abator de încredere.

 

DRY AGING

 

Cu cât este mai proaspătă carnea, cu atât mai bun va fi rezultatul. De aceea, este recomandată achiziționarea cărnii care are un conținut bun de grăsime și o rată ridicată a distribuiri interne.

 

Este recomandat ca maturarea cărnii să se efectueze pe os, agățată; motivul este diminuarea pierderii în greutate a cărnii pure, expusă la aer.

 

Perioada recomandată pentru Dry Aging este cel puțin 21 zile, când este atinsă delicatețea maximă. După această perioadă, numai aroma devine mai intensă.

 

De reținut!

 

Perioada de maturare este posibilă până la 6 săptămâni, iar cerințele manipulării igienice a produselor alimentare să fie întotdeauna respectate, pentru un rezultat mai bun. Când procesul este complet, se taie crusta subțire, carnea fiind gata pentru dezosare sau pentru porționarea fripturilor. (P)

Utilizarea subproduselor de carne
Autor: Cristina Gavrilut  /   miercuri, 14 martie 2018

Pierderile de pe fluxul de procesare al cărnii sunt caracterizate printr-un raport ridicat de deșeuri specifice produsului, ceea ce înseamnă că generarea acestora este inevitabilă. Cantitatea și tipul de deșeuri care constau în principal din reziduurile organice de materii prime procesate nu pot fi modificate, în cazul în care calitatea...

Evoluția pieței echipamentelor de procesare a laptelui, până în 2025
Autor: Cristina Gavrilut  /   miercuri, 7 februarie 2018

Vorbim aproape de fiecare dată despre evoluția produselor alimentare finite și, specific, despre produsele din carne sau despre lactate. Dar, care este evoluția echipamentelor de procesare, în viitorul apropiat și mediu? O cercetare de piață efectuată de compania americană Grand View Research Inc. conturează viitorul acestei...