Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Carne mai aromata de la vaca modificata genetic

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit publicatiei Telegraph, oamenii de stiinta din China au creat bovine a caror structura genetica este modificata, astfel incat carnea lor sa fie mai gustoasa, relateaza Recolta.eu.

Cercetatorii chinezi si-au unit fortele si au creat bovine MG. Acestea, spun ei, au o carne mai gustoasa.

Jing Qin 1 si 2 sunt clone carora li s-au dat gene care ar putea genera, pe parcursul cresterii, o cantitate mai mare de grasime in muschi.Cand acestea vor fi sacrificate, carnea rezultata ar putea avea o textura de tip marmorat, una atat de frageda, spera specialistii, precum cea a vacii Wagyu, din Japonia.
Cei doi vitei sunt primele produse de succes ale celor peste trei ani de studii, insa vor trebui sa ajunga la maturitate pentru a fi sacrificate si a se evalua daca experimentul a fost un succes.

Profesorul Ni Hemin, coordonatorul studiului care a avut loc in cadrul Departamentului de Știinte Avansate si Tehnologie din cadrul Universitatii de Agricultura din Beijing, este de parere ca acesta este un pas crucial.

Prin intermediul acestui proiect noi vom fi primii in lume care au reusit sa produca vaci transgenice cu proteina de legare a acizilor grasi, spune el.

Fata de porc, acolo unde o carne mai usoara este mai apreciata, o cantitate apreciabila de grasime musculara reprezinta unul dintre elementele cheie, atunci cand vine vorba de caracterizarea calitatilor unor carnuri bovine, a declarat Hemin.

Dupa cercetari mai amanuntite, ar putea deveni posibil sa se ajunga la textura perfecta de tip marmorat si la carnea provenita de la bovinele domestice, astfel incat aceasta sa devina o alternativa la cea de calitate.

Aceasta este cea mai recenta din seria de incercari pentru a imbunatati calitatea carnii si laptelui bovine, prin modificarea genetica a animalelor.

GfK: Creștere pentru bunurile de larg consum, dar pe baza inflației, nu a volumelor!
Autor: meatmilk  /   joi, 22 februarie 2018

(Comunicat) Piața FMCG a înregistrat în 2017 o creștere semnificativă de 7% pentru bunurile de folosință curentă cumpărate pentru consumul casnic.   În spatele aceste evoluții pozitive a pieței a stat majorarea prețurilor ca urmare a inflației și nu creșterea volumelor cumpărate, așa cum s-a întâmplat în 2016. Cu...

Negro investește masiv în publicitate
Autor: Ilie Stoian  /   joi, 22 februarie 2018

Negro, o companie care în anii trecuți s-a remarcat din punct de vedere al promovării prin spot-uri publicitare, prin economia evidentă în producția propriu-zisă a imaginilor, a demarat un program de investiții care, măcar după numele pe care le-a atras, se dovedește a fi cât se poate de consistent.   Din punct de vedere al...