Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Carne mai aromata de la vaca modificata genetic

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit publicatiei Telegraph, oamenii de stiinta din China au creat bovine a caror structura genetica este modificata, astfel incat carnea lor sa fie mai gustoasa, relateaza Recolta.eu.

Cercetatorii chinezi si-au unit fortele si au creat bovine MG. Acestea, spun ei, au o carne mai gustoasa.

Jing Qin 1 si 2 sunt clone carora li s-au dat gene care ar putea genera, pe parcursul cresterii, o cantitate mai mare de grasime in muschi.Cand acestea vor fi sacrificate, carnea rezultata ar putea avea o textura de tip marmorat, una atat de frageda, spera specialistii, precum cea a vacii Wagyu, din Japonia.
Cei doi vitei sunt primele produse de succes ale celor peste trei ani de studii, insa vor trebui sa ajunga la maturitate pentru a fi sacrificate si a se evalua daca experimentul a fost un succes.

Profesorul Ni Hemin, coordonatorul studiului care a avut loc in cadrul Departamentului de Știinte Avansate si Tehnologie din cadrul Universitatii de Agricultura din Beijing, este de parere ca acesta este un pas crucial.

Prin intermediul acestui proiect noi vom fi primii in lume care au reusit sa produca vaci transgenice cu proteina de legare a acizilor grasi, spune el.

Fata de porc, acolo unde o carne mai usoara este mai apreciata, o cantitate apreciabila de grasime musculara reprezinta unul dintre elementele cheie, atunci cand vine vorba de caracterizarea calitatilor unor carnuri bovine, a declarat Hemin.

Dupa cercetari mai amanuntite, ar putea deveni posibil sa se ajunga la textura perfecta de tip marmorat si la carnea provenita de la bovinele domestice, astfel incat aceasta sa devina o alternativa la cea de calitate.

Aceasta este cea mai recenta din seria de incercari pentru a imbunatati calitatea carnii si laptelui bovine, prin modificarea genetica a animalelor.

Tehnologia Microcat® pentru epurarea apei uzate din Industria Alimentară
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Stațiile de epurare din Industria alimentară, dar nu numai, se confruntă frecvent cu depășiri ale limitelor de deversare. Acest fapt se datorează subdimensionării, tehnologiilor învechite sau proiectării defectuoase.   Institutul Bioscience din Statele Unite ale Americii a dezvoltat o gamă de produse, pentru...

GOURMET PACK de la Karpaten Premium Angus, noua pasiune a consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Pentru cei pasionați de specialități culinare, a căror gusturi rafinate îi poartă mereu într-o călătorie printre ingrediente de calitate care stau la baza unui meniu pe măsură, Karpaten Premium Angus lansează pachetul GOURMET PACK!   În lumea gourmet nimic nu este întâmplător! Fiecare ingredient, fiecare aromă...