Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Carne periculoasa, in jurul castelului bran

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Un control efectuat de inspectorii DSVSA Brasov, la tarabele instalate de vanzatorii de carne si mezeluri traditionale in jurul Castelului Bran, a scos la iveala, potrivit portalului brasovultau.ro, mai multe incalcari ale normelor sanitar-veterinare, nereguli care puneau in pericol siguranta consumatorilor.

Patru din cinci vanzatori au fost sanctionati, la numai o ora dupa inceperea controlului, pentru desfacerea de carne si preparate din carne fara analize sanitar-veterinare prealabile, fara acte insotitoare si fara etichete. Produsele, in majoritate din carne de porc, nu aveau macar rezultatul testului trichineloscopic.

Unii dintre vanzatori aveau frigidere sau vitrine frigorifice, in care depozitau marfa, dar agregatele nu erau conectate la reteaua electrica, marfurile fiind astfel expuse la o temperatura mai ridicata decat cea ambientala (14 grade Celsius).

Inspectorii DSVSA au retras temporar autorizatiile vanzatorilor si au aplicat amenzi in valoare de cateva mii de lei. (TS)

UNCSV va colabora cu APIROM pentru reciclarea deșeurilor agricole
Autor: meatmilk  /   vineri, 24 mai 2019

(Comunicat) Uniunea de Ramură Națională a Cooperativelor din Sectorul Vegetal (UNCSV) și Asociația Industriei de Protecția Plantelor din România (AIPROM) au încheiat un Protocol de colaborare prin care cele două organizații profesionale vor forma un parteneriat activ pentru promovarea și susținerea obiectivelor comune în interesul...

Convenții pentru acordarea garanțiilor bancare PNDR și POPAM
Autor: meatmilk  /   vineri, 24 mai 2019

(Comunicat) FNGCIMM a incheiat doua conventii de lucru cu EXIMBANK in vederea acordarii de garantii in baza OUG 43/2013 privind unele masuri pentru dezvoltarea si facilitarea accesului la finantare al fermierilor, al beneficiarilor PNDR 2014-2020 si POPAM 2014-2020, precum si pentru dezvoltarea afacerilor in domeniul productiei vegetale,...