Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Carne periculoasa, in jurul castelului bran

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Un control efectuat de inspectorii DSVSA Brasov, la tarabele instalate de vanzatorii de carne si mezeluri traditionale in jurul Castelului Bran, a scos la iveala, potrivit portalului brasovultau.ro, mai multe incalcari ale normelor sanitar-veterinare, nereguli care puneau in pericol siguranta consumatorilor.

Patru din cinci vanzatori au fost sanctionati, la numai o ora dupa inceperea controlului, pentru desfacerea de carne si preparate din carne fara analize sanitar-veterinare prealabile, fara acte insotitoare si fara etichete. Produsele, in majoritate din carne de porc, nu aveau macar rezultatul testului trichineloscopic.

Unii dintre vanzatori aveau frigidere sau vitrine frigorifice, in care depozitau marfa, dar agregatele nu erau conectate la reteaua electrica, marfurile fiind astfel expuse la o temperatura mai ridicata decat cea ambientala (14 grade Celsius).

Inspectorii DSVSA au retras temporar autorizatiile vanzatorilor si au aplicat amenzi in valoare de cateva mii de lei. (TS)

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...