Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Carne periculoasa, in jurul castelului bran

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Un control efectuat de inspectorii DSVSA Brasov, la tarabele instalate de vanzatorii de carne si mezeluri traditionale in jurul Castelului Bran, a scos la iveala, potrivit portalului brasovultau.ro, mai multe incalcari ale normelor sanitar-veterinare, nereguli care puneau in pericol siguranta consumatorilor.

Patru din cinci vanzatori au fost sanctionati, la numai o ora dupa inceperea controlului, pentru desfacerea de carne si preparate din carne fara analize sanitar-veterinare prealabile, fara acte insotitoare si fara etichete. Produsele, in majoritate din carne de porc, nu aveau macar rezultatul testului trichineloscopic.

Unii dintre vanzatori aveau frigidere sau vitrine frigorifice, in care depozitau marfa, dar agregatele nu erau conectate la reteaua electrica, marfurile fiind astfel expuse la o temperatura mai ridicata decat cea ambientala (14 grade Celsius).

Inspectorii DSVSA au retras temporar autorizatiile vanzatorilor si au aplicat amenzi in valoare de cateva mii de lei. (TS)

Programul de sprijin pentru comercializarea lânii dă rezultate
Autor: meatmilk  /   luni, 19 martie 2018

(Comunicat MADR) Odată cu începerea sezonului de tuns al oilor, au fost livrate și primele cantități de lână către centrele de colectare a lânii. Astfel, primele rezultate ale programului de sprijin pentru comercializarea lanii se inregistreaza in judetele Sibiu si Constanta,  care au colectat o cantitate de lana de peste 1500 de tone,...

Apelul oamenilor de afaceri către Doamna Prim Ministru Viorica Dăncilă
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 martie 2018

(Comunicat) Reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României (CDR), inițiativă a mediului de afaceri din România coordonată de la începutul acestui an de Dragoș Anastasiu (Președintele Camerei de Comerț Româno-Germane) au prezentat membrilor Guvernului prioritățile mediului de afaceri, exprimându-și totodată disponibilitatea...