Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Carne pusă sub sechestru în Gorj

Autor: Ilie Stoianmarți, 14 mai, 2013

O tonă de carne sechestrată şi amenzi de peste 10.000 de lei aplicate de inspectorii sanitar-veterinari din Gorj, este bilanţul controalelor efectuate la agenţi economici din judeţ înainte de Sărbătorile Pascale. După sărbători, inspectorii sanitari au tras linie şi în ceea ce priveşte târgul de miei, constatând că anul acesta au fost vânduţi mai puţini comparativ cu anul trecut.

Mai puţini miei vânduţi în târgurile din judeţ. Asta e concluzia la care au ajuns reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare Gorj care au tras linie după încheierea Sărbătorilor Pascale. Dacă anul trecut au fost vânduţi peste 4.000 de miei, anul acesta cifra acestora a depăşit cu puţin peste 3.000. Însă, potrivit reprezentanţilor Direcţiei Sanitar-Veterinare Gorj, cantitatea de carne a fost identică cu cea de anul trecut şi asta pentru că mieii au fost mult mai mari anul acesta.

“Anul acesta s-au sacrificat şi vândut foarte puţini miei faţă de anul trecut. Avem 3.300 de miei vânduţi, iar anul trecut am avut peste 4.000 sacrificaţi în târgurile din judeţ. Nu au fost probleme în ceea ce priveşte starea de sănătate a mieilor sacrificaţi, însă, chiar dacă au fost puţini miei, cantitatea de carne a fost cam aceiaşi, având în vedere că mieii de anul acesta au fost mult mai mari”, a explicat Ion Iliuţă, directorul DSVSA Gorj.

În timpul controalelor efectuate pe linia depozitării cărnii în diferitele magazine din judeţ, inspectorii sanitari au confiscat şi sechestrat o tonă de carne, din cauza faptului că nu era depozitată corespunzător: “Avem o tonă de carne confiscată şi pusă sub sechestru, care a fost descoperită depozitată necorespunzător. Au fost aplicate şi amenzi în valoare de peste o sută de mii de lei la mai mulţi agenţi economici la care au fost descoperite anumite nereguli”, a mai adăugat Ion Iliuţă. Amenzile aplicate pe parcursul controalelor depăşesc cifra de 10.000 de lei. (Impact în Gorj)

Se extind controalele de sănătate la importul de porci din SUA și Canada
Autor: Meat MIlk  /   luni, 15 decembrie 2014

În urma deciziei Comisiei Europene luată săptămâna trecută, se extind controalele de sănătate asupra importurilor de porci vii din SUA și Canada, până la 31 octombrie anul viitor (2015) ca urmare a  preocupărilor legate de cazurile numeroase ale virusului diareei porcine epidemice (DPE). În luna iulie, Bruxelles-ul a impus re guli...

Laringotraheita infecțioasă aviară
Autor: Meat MIlk  /   vineri, 12 decembrie 2014

Laringotraheita infecțioasă aviară (LTI) este o boală infectocontagioasă endemică, care afectează îndeosebi găinile și fazanii, cu evoluție acută, caracterizată clinic prin tulburări respiratorii grave, iar morfopatologic prin leziuni catarale sau hemoragico-necrotice ale mucoasei laringotraheale.   Importanță,...