Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Carne stricata pusa in vanzare la metro

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Citand un comunicat al ANPC, Romania libera informeaza ca lantul de hypermarket-uri Metro a fost amendat atat pentru produse expirate, cat si pentru nerespectarea cantitatilor inscrise pe etichete.

Astfel, unul dintre cei mai mari comercianti din Romania se confrunta si cu unele dintre cele mai mari probleme privind modul cum isi vinde produsele.

Potrivit datelor facute publice de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANPC), aproape in fiecare an reteaua Metro Cash& Carry a fost amendata pentru nereguli, unele cat se poate de grave din punct de vedere al consumatorului. Iata cateva exemple.

In februarie 2010, in urma unui control din Bucuresti, firma Metro a fost sanctionata cu o amenda de 10.000 de lei, deoarece ar fi transportat, depozitat si expus la vanzare peste fara asigurarea refrigerarii pe tot traseul.

De asemenea, dintr-unul din magazine au fost confiscate 21 de kilograme de peste.

La Suceava, un control al OPC Suceava a scos la iveala ca in reteaua Metro au fost gasite produse cantarite care aveau trecute pe eticheta cantitati cu pana la 260 de grame mai putin pe bucata decat era in realitate. Inspectorii au verificat atunci 15 produse si au descoperit ca diferentele dintre eticheta si realitate se situau intre 20 si 250 de grame.

La centrele comerciale ale Metro din Constanta, Directia Sanitar-Veterinara a confiscat anii trecuti peste 54 de tone de carne si 26,8 tone de produse din carne, 107 tone de peste, 6 tone de lapte, peste o suta de tone de produse lactate, 135.000 de oua si 37 de tone de produse de cofetarie.

Neregulile au fost descoperite de inspectorii OPC din judet pana si la cele mai marunte produse: zaharul pudra a fost ambalat cu deficiente de calitate, diferite sortimente de unt au avut termenul de valabilitate expirat. In fine, un alt exemplu ne arata ca neregulile din zona comertului nu tin de o anumita zona geografica a Romaniei.

La Iasi, OPC a amendat Metro pentru ca ar fi vandut oua de prepelita expirate. Am gasit 2420 de bucati de oua cu termen de valabilitate expirat”, a precizat Valerian Salavastru, seful Inspectoratului Regional pentru Protectia Consumatorului Iasi in 2008.

Dar numai inspectorii statului descopera nereguli la marii comercianti. O situatie uimitoare a fost reclamata recent de un clujean, care s-a plans la OPC ca a cumparat peste un kilogram si jumatate de carne stricata din magazinul Metro Cash&Carry din Cluj.

Desi produsul era, potrivit ambalajului, in termenul de valabilitate, el a expirat de mult timp. Miroase foarte urat, e stricat. Vreau sa im recuperez banii, mai ales ca am dat 170 de lei pe kilogramul de muschi de vita si porc”, a reclamat clujeanul.

Jurnalistii cotidianului Romania libera afirma ca reprezentantii Metro Cash& Carry nu au putut fi contactati pentru a explica cum se poate ca un lant comercial de asemenea anvergura sa primeasca atatea reclamatii si amenzi in toata tara.

Meat.Milk 2019: În ziua de 31 mai, fii prezent la Forum Retail!
Autor: meatmilk  /   marți, 26 martie 2019

Tendințele de globalizare ale piețelor internaționale de carne și lapte se manifestă tot mai pregnant. Puși în fața acestei noi realități, fermierii, procesatorii și retail-ul din România trebuie să își adapteze afacerile. Cum vor reuși să facă acest lucru, în condițiile în care se propune o nouă paradigmă legislativă? Cum...

Când gura bate fundul oii
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 25 martie 2019

În luna decembrie a anului trecut, autoritățile de la București anunțau cu bucurie semnarea unui acord cu Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru exportul către acea țară a unui număr de 100.000 de ovine.   Anunțul a avut darul să ofere o perspectivă favorabilă ciobanilor români, în condițiile în care, după cum bine...