Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Carnea adusa din serbia, controlata in vama moravita

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Dupa cum informeaza banat.ro, toate transporturile de carne si de produse din carne din Serbia sunt verificate in laboratoarele din Vama Moravita, dar controale se fac si pe drumurile publice din judet, a declarat dr. vet. Adrian Popa, director general al Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Timis.

Chiar cu doua zile inainte de acest incident, in 14 iunie, la solicitarea DSVSA Timis s-a creat Centrul de combatere a bolilor animalelor, prin ordin al prefectului, care a fost transmis si Politiei de Frontiera Timis.

Noi am facut aceasta solicitare pentru verificarea respectarii legislatiei privind transoprtul animalelor vii si a produselor din cane, dar si pentru a preveni furtul de animale, a declarat Adrian Popa.

In laboratorul sanitar-veterinar din Vama Moravita, medicii veterinari au program non-stop de control al transporturilor de carne si animale ce vin din tara vecina. Boala este tratabila, dar ea trebuie anuntata imediat medicului veterinar, animalele trebuie sa fie izolate si sa nu existe contact cu alte animale sau cu persoane.

De asemenea, populatia trebuie sa stie ca nu trebuie sa cumpere si sa consume carne de pe piata neagra, din locuri neautorizate, ci doar din halele autorizate sanitar-veterinar, a precizat directorul DSV.

Companiile germane privesc îngrijorate către viitorul României
Autor: meatmilk  /   luni, 24 septembrie 2018

(Comunicat) Pentru a avea succes în străinătate, companiile au nevoie de un mediu de afaceri stabil și de autorități publice deschise la un dialog real cu reprezentanții mediului de afaceri.   Factori precum predictibilitatea politicilor economice, administrația publică, disponibilitatea forței de muncă, infrastructura,...

TransCOOL FORUM va avea loc în 28 septembrie 2018, ora 13:00, la Romexpo
Autor: meatmilk  /   luni, 24 septembrie 2018

(Comunicat) Jucatori importanti de pe lantul de aprovizionare si desfacere al produselor perisabile se intalnesc vineri, 28 septembrie, la Romexpo, ora 13.00, in cadrul FORUMULUI TransCOOL – transport si depozitare „frig”, eveniment conex din bogata agenda TransLogistica EXPO.   Subiectele propuse, desi nu neaparat noi, incita la...