Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Carnea adusa din serbia, controlata in vama moravita

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Dupa cum informeaza banat.ro, toate transporturile de carne si de produse din carne din Serbia sunt verificate in laboratoarele din Vama Moravita, dar controale se fac si pe drumurile publice din judet, a declarat dr. vet. Adrian Popa, director general al Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Timis.

Chiar cu doua zile inainte de acest incident, in 14 iunie, la solicitarea DSVSA Timis s-a creat Centrul de combatere a bolilor animalelor, prin ordin al prefectului, care a fost transmis si Politiei de Frontiera Timis.

Noi am facut aceasta solicitare pentru verificarea respectarii legislatiei privind transoprtul animalelor vii si a produselor din cane, dar si pentru a preveni furtul de animale, a declarat Adrian Popa.

In laboratorul sanitar-veterinar din Vama Moravita, medicii veterinari au program non-stop de control al transporturilor de carne si animale ce vin din tara vecina. Boala este tratabila, dar ea trebuie anuntata imediat medicului veterinar, animalele trebuie sa fie izolate si sa nu existe contact cu alte animale sau cu persoane.

De asemenea, populatia trebuie sa stie ca nu trebuie sa cumpere si sa consume carne de pe piata neagra, din locuri neautorizate, ci doar din halele autorizate sanitar-veterinar, a precizat directorul DSV.

Guvernul a decis continuarea programului Laptele școlar
Autor: meatmilk  /   luni, 5 august 2019

(Comunicat) În Ședința Guvernului din 31 iulie 2019 a fost aprobată o Hotărâre pentru stabilirea bugetului de implementare a Programului pentru şcoli al României în perioada 2017-2023 pentru anul şcolar 2019-2020 și pentru modificarea și completarea HG nr. 640/2017 pentru aprobarea Programului pentru şcoli al României în perioada...

Pe Litoral, ANSVSA amendează de zor pe cei care încalcă legislația privind siguranța alimentară
Autor: meatmilk  /   vineri, 2 august 2019

(Comunicat) Seria controalelor în unităţile amplasate în cele 7 zone de interes turistic – Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia – a continuat şi în săptămâna 22.07.2019 – 28.07.2019, unde medicii veterinari oficiali, care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019, au...