Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Carnea adusa din serbia, controlata in vama moravita

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Dupa cum informeaza banat.ro, toate transporturile de carne si de produse din carne din Serbia sunt verificate in laboratoarele din Vama Moravita, dar controale se fac si pe drumurile publice din judet, a declarat dr. vet. Adrian Popa, director general al Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Timis.

Chiar cu doua zile inainte de acest incident, in 14 iunie, la solicitarea DSVSA Timis s-a creat Centrul de combatere a bolilor animalelor, prin ordin al prefectului, care a fost transmis si Politiei de Frontiera Timis.

Noi am facut aceasta solicitare pentru verificarea respectarii legislatiei privind transoprtul animalelor vii si a produselor din cane, dar si pentru a preveni furtul de animale, a declarat Adrian Popa.

In laboratorul sanitar-veterinar din Vama Moravita, medicii veterinari au program non-stop de control al transporturilor de carne si animale ce vin din tara vecina. Boala este tratabila, dar ea trebuie anuntata imediat medicului veterinar, animalele trebuie sa fie izolate si sa nu existe contact cu alte animale sau cu persoane.

De asemenea, populatia trebuie sa stie ca nu trebuie sa cumpere si sa consume carne de pe piata neagra, din locuri neautorizate, ci doar din halele autorizate sanitar-veterinar, a precizat directorul DSV.

Caravana Meseriilor AHK își continuă drumul
Autor: meatmilk  /   vineri, 18 mai 2018

(Comunicat) Caravana Meseriilor din domeniul automotive are ca scop informarea elevilor de clasa a VIII-a și a părinților acestora în legătură cu posibilitatea înscrierii în clasele de învățământ dual și profesional și prezentarea avantajelor parcurgerii acestui traseu profesional. Vor avea loc discuții despre locurile de muncă...

Semifinalele „Arenei Bucătarilor” 2018, în acest weekend, la București
Autor: meatmilk  /   vineri, 18 mai 2018

(Comunicat) Bucureștiul redevine pe 19 și 20 mai capitala gastronomiei românești, odată cu desfășuarea semifinalelor celebrei competiții gastronomice Arena Bucătarilor, ajunsă la a zecea ediție și organizată de Selgros Cash & Carry.   Cele patru semifinale regionale – Est, Centru, Vest și București - se...