Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Carnea congelată de porc, 136 md. euro din exporturile de alimente ale UE

Autor: Meat MIlkmiercuri, 25 iunie, 2014

Noi estimari arata ca inca din 2013 exporturile agro-alimentare din UE au continuat sa creasca, ajungand la o valoare de 120 miliararde euro, facand ca UE sa devina cel mai mare exportator de produse agricole si alimentare.

 

In acelasi timp importurile din UE au ramas relativ stabile, astfel incat balanta comertului cu produse agricole  atingand un excedent de 18,5 miliarde euro. Carnea de porc a reprezentat 3% din totalul exporturilor, carnea de porc congelata valorificand 136 miliarde euro in 2013. Acestea sunt principalele concluzii de ansamblu ale performantelor UE in comertul cu produse agricole, in 2013, publicate de Comisia Europeana.

 

In timp ce UE este un exportator de renume de produse finite cu valoare adaugata mare, cresterea exporturilor in 2013 poate fi atribuita in mare masura de marfuri, in special grau si orz, cu exporturi in plina expansiune în 2013 catre tarile din Orientul Mijlociu, precum Africa de Nord .

 

In general, pietele cu cea mai rapida crestere la export pentru produsele agricole din UE au fost China si Arabia Saudita, desi SUA a continuat sa fie cea mai importanta destinatie pentru exporturile agroalimentare din UE. (agrobroker.ro)

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...