Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Carnea de cangur, o alegere sănătoasă pentru consumatori

Autor: Miruna Sorescuvineri, 17 iunie, 2016

Carnea australiană de cangur a trecut o serie de teste de siguranță alimentară, rezultatul fiind că această carne este o alegere sigură și sănătoasă pentru consumatori, fiind o carne slabă!

 

Potrivit lui John Kelly, directorul executiv al Asociației Industriei Cangurilor (KIAA), carnea de cangur este la fel ca orice alt tip de carne disponibilă pe scară, fiind comercializată în supermarket-urile din Australia și exportată în peste 50 de țări. Rezultatele unui sondaj realizat în cadrul ESAM (E.coli și salmonella) au relevat că instalațiile de prelucrare a cărnii de cangur au respectat toate testele de siguranță alimentară.

 

Singura diferență în care producția de carne de cangur diferă de celelalte tipuri de carne tradițională este modul în care animalele sunt sacrificate, acestea fiind împușcate în sălbăticie! Vânătorii autorizați interceptează animalele pe timp de noapte, folosind luminile aprinse, pentru a-și ilumina ținta, înainte de a trage un singur glonț. Odată ce s-a efectuat controlul post-mortem de către un inspector de carne, carcasele sunt dezosate, tăiate și ambalate, pentru a fi vândut la restaurante și comercianții cu amănuntul.

 

O mare provocare cu care se confruntă însă producătorii este dificultatea de a-i convinge pe australieni să-și mânânce simbolul național, cu toate că această carne de cangur prezintă multe beneficii pentru consum.

ANSVSA face demersuri pentru facilitarea exporturilor în China
Autor: meatmilk  /   joi, 7 iunie 2018

(Comunicat) Preşedintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), dr. Geronimo Brănescu, participă, alături de o delegație de specialiști din cadrul instituției, la cea de a treia ediție a “Conferinței pentru Controlul Calității, Inspecției și Carantinei”, care se desfășoară în...

Dialog între ANSVSA și oameni de afaceri din Regatul Arabiei Saudite
Autor: meatmilk  /   vineri, 18 mai 2018

(Comunicat) Președintele ANSVSA, dr. Geronimo Brănescu, s-a întâlnit cu o delegație de oameni de afaceri din Regatul Arabiei Saudite interesați de domeniul agroalimentar.   Această întâlnire are loc la finalul vizitei efectuate de oamenii de afaceri saudiți în țara noastră, cu scopul de a stabili relații comerciale cu...