Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Carnea de cangur, o alegere sănătoasă pentru consumatori

Autor: Miruna Sorescuvineri, 17 iunie, 2016

Carnea australiană de cangur a trecut o serie de teste de siguranță alimentară, rezultatul fiind că această carne este o alegere sigură și sănătoasă pentru consumatori, fiind o carne slabă!

 

Potrivit lui John Kelly, directorul executiv al Asociației Industriei Cangurilor (KIAA), carnea de cangur este la fel ca orice alt tip de carne disponibilă pe scară, fiind comercializată în supermarket-urile din Australia și exportată în peste 50 de țări. Rezultatele unui sondaj realizat în cadrul ESAM (E.coli și salmonella) au relevat că instalațiile de prelucrare a cărnii de cangur au respectat toate testele de siguranță alimentară.

 

Singura diferență în care producția de carne de cangur diferă de celelalte tipuri de carne tradițională este modul în care animalele sunt sacrificate, acestea fiind împușcate în sălbăticie! Vânătorii autorizați interceptează animalele pe timp de noapte, folosind luminile aprinse, pentru a-și ilumina ținta, înainte de a trage un singur glonț. Odată ce s-a efectuat controlul post-mortem de către un inspector de carne, carcasele sunt dezosate, tăiate și ambalate, pentru a fi vândut la restaurante și comercianții cu amănuntul.

 

O mare provocare cu care se confruntă însă producătorii este dificultatea de a-i convinge pe australieni să-și mânânce simbolul național, cu toate că această carne de cangur prezintă multe beneficii pentru consum.

Rusia va construi un complex de creștere a porcilor la granița cu China și Coreea de Nord
Autor: Mircea Demeter  /   luni, 22 ianuarie 2018

Grupul de Companii Rusagro, unul dintre cei mai mari producători de carne și agricultori din Rusia, va construi un uriaș centru de producție a cărnii de porc și de pasăre, la granița Rusiei cu China și Coreea de Nord, în vederea măririi exporturilor în Orientul Îndepărtat, informează Global Meat News.   Potrivit Rusagro,...

Ungurii investesc în producția de lapte din Kazahstan
Autor: Mircea Demeter  /   luni, 8 ianuarie 2018

Fondul de capital privat din Kazahstan-Ungaria (CCL Kazakhstan ”Silk Road”) a anunțat finanțarea unei ferme de lapte din regiunea Akmola din Kazahstan (ferma de lapte Aina LLP), pentru suma de 10,4 milioane de dolari, prin achiziționarea pachetului majoritar.   Fondul a fost înființat de către KazAgro Holding National Holding...