Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Carnea de capra a devenit foarte apreciata de britanici

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Dupa cum informeaza Antena satelor, laptele si branza de capra sunt foarte pretuite in Marea Britanie, dar acum, fermierii spun ca britanicii au dezvoltat o preferinta si pentru carnea acestui animal, lucru dovedit de cresterea vanzarilor, anunta editia on-line a Daily Mail.

Cu toate ca multi oameni o evita, considerand ca are un gust prea puternic si ca este greu de mestecat, carnea de capra este descrisa adesea ca avand un gust care seamana cu o combinatie intre miel si vita, fiind apreciata, mai ales, in bucataria caribiana si indiana.

Pentru sanatate, specialistii spun ca este una din cele mai bune alternative la carnea traditionala prin continutul scazut de colesterol si cantitatea mare de fier pe care o contine. In plus, carnea de capra este mai putin grasa decat cea de pui si are cam acelasi continut caloric cu aceasta.

In ultimii 10 ani, in Marea Britanie, s-a observat o crestere a consumului de carne de capra, ceea ce a facut ca in prezent, sa existe 15 ferme comerciale de profil si peste 150 de crescatori la nivel national.

Bucatarii au introdus deja in mediul britanic aceasta carne pe care o recomanda preparata in diverse moduri: sub forma de tocana, de friptura la cuptor sau la gratar, de mancaruri cu carne tocata, poate fi prajita sau conservata.

In afara de faptul ca este un aliment sanatos in comparatie cu carnea provenita de la alte animale, carnea de capra este si mai ieftina, in Marea Britanie fiind vanduta cu aproximativ 9 lire sterline (aproximativ 12 euro) kilogramul.

Controale ANSVSA privind ouăle provenite din comerțul intracomunitar
Autor: meatmilk  /   miercuri, 24 aprilie 2019

(Comunicat) Inspectorii Autoritătii Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor în colaborare cu reprezentanţii Inspectoratului General al Poliției Române au desfăşurat o acţiune la nivel naţional, pentru verificarea modului în care operatorii din sectorul alimentar respectă condiţiile sanitare veterinare şi de...

Studiu: Ce înțeleg românii printr-o alimentație sănătoasă?
Autor: meatmilk  /   miercuri, 24 aprilie 2019

Femeile sub 30 de ani reprezintă categoria cea mai interesată de un stil de viață sănătos   Zahărul și produsele care conțin grăsimi saturate și colesterol sunt considerate a fi alimentele cele mai dăunătoare sănătății   Doar 1 din 5 persoane interesate de un stil de viață sănătos folosește...