Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Carnea de laborator poate transforma radical economia mondială

Autor: Nora Marinmiercuri, 5 septembrie, 2018

Raportul intitulat „Perspectivele cărnii obținută în laborator” susține că disponibilitatea de astfel de produs ar putea însemna o reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră în agricultură de la 78, la 96%, folosind 99% mai puțin teren.

 

Raportul la care face referire Global Meat News susține că cererile de carne obținută de la animale crescute în sistem intensiv, cum ar ficarnea de vită, ocupă un hectar întreg pentru a alimenta o persoană. Dar implicația folosirii cărnii de laborator ar putea fi „imensă”, reducând cu 14,5% gazele cu efect de seră cauzate de om și 60% din pierderea biodiversității atribuite practicilor agricole intensive actuale.

 

Autorii raportului Dr. Madsen Pirie și Jamie Hollywood, susțin că noile evoluții tehnologice, precum carnea cultivată „sunt în proces de transformare radicală a economiei mondiale”. Cererea de carne și lapte se așteaptă să crească la nivel global cu 70% până în anul 2050, iar carnea obținută cu energie curată ar putea permite mai multor persoane să cumpere carne de calitate superioară, la un cost de mediu durabil mai scăzut.

 

În timp ce recunoaște că prețurile competitive, din punct de vedere comercial, sunt mari, într-o oarecare măsură, prețul carnii de laborator a scăzut. Cu doar cinci ani în urmă, costul unui burger făcut cu carne crescută într-un laborator a fost de 215.000 de dolari, dar acum prețul a scăzut la doar 16 dolari. Raportul susține, de asemenea, că acest produs are potențialul de a rezolva criza de rezistență la antibiotice. În cazul zootehniei, care utilizează până la 70% din antibiotice, cazurile de rezistență sunt în creștere, ele fiind determinate de practicile agricole intensive.

 

Însă culturile de carne nu utilizează antibiotice, pentru a accelera creșterea musculară, iar raportul explică faptul că trecerea de la animale, la culturi de laborator, ar putea salva milioane de vieți. Madsen Pirie, președintele Institutului Adam Smith, a declarat: „De 12.000 de ani, oamenii au crescut animale pentru carne. În viitor, nu vor mai fi necesare. Acest lucru va elibera milioane de hectare de pășune pentru alte utilizări și va rezolva toate problemele etice implicate în creșterea și sacrificarea animalelor. În plus, va oferi lumii accesul la o dieta ieftina, bogata in proteine”.

 

Jamie Hollywood, co-autor al raportului, a declarat: „Direcția inovației tehnologice poate fi cheia pentru a evita multe din problemele ecologice majore cu care se confruntă în prezent omenirea. reducând amprenta de carbon și nivelurile de poluare cauzate de metodele actuale de producție a cărnii.”

Inovație: Activia, iaurt de băut cu semințe de in și mix de fructe
Autor: meatmilk  /   luni, 27 august 2018

(Comunicat) Consumatorii au devenit tot mai preocupați de o alimentație echilibrată și au început să includă în meniul lor ingrediente simple, dar care să le ofere aportul de nutrienți necesar pentru organism. Unele dintre cele mai recomandate ingrediente care conțin o mulțime de substanțe hrănitoare sunt semințele. Introduse în...

Valorificarea superioară a sângelui animalelor abatorizate
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 3 august 2018

Abatoarele, precum și companiile de prelucrarea a cărnii generează o cantitate semnificativă de subproduse solide și lichide. La rândul lor, angrosistii și comercianții cu amănuntul produc cantități mari de subproduse. Deci, milioane de tone de deșeuri sunt produse în fiecare zi iar problema este eliminarea lor. Dar eliminarea...