Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Carnea de maimuta, posibil infestata cu un virus similar hiv

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Consumul de carne de maimuta sau gorila poate provoca o boala similara cu SIDA, avertizeaza cercetatorii africani.

Consumul sortimentelor de carne, provenita de la aceste specii, conduce spre riscul infectarii cu virusul SFV (Simian Foamy Virus), asemanator cu HIV, informeaza Daily Mail, citat de gandul.info.

Poate fi astfel provocata o criza globala a sanatatii, mai cu seama ca 80% din carnea consumata in Camerun provine din vanatul salbatic, fara a o existenta a masurilor de protectie sanitar-veterinara.

Estimarile arata ca aproape 3.000 de gorile din sudul Camerunului sunt vanate anual. Prin intermediul altor surse statistice se arata ca peste 5 milioane de tone carne provenita de la animale salbatice, purtatoare de virusi, sunt exportate din Congo.

Babila Tafone, veterinar-sef la Ape Action Africa (AAA), un ONG dedicat protejarii speciilor de gorile aflate in pericol de disparitie, a declarat, potrivit sursei citate, ca mai multe animale aduse la centrul sau au fost depistate cu SFV.

Un studiu recent arata ca virusul este acum purtat si de oameni, in special la cei care se hranesc cu carne de animale vanate in sud-estul tarii. Mai mult, chiar si virusul ebola ar putea fi prezent, a spus veterinarul, adaugand ca 25 de persoane au murit dupa ce au consumat carnea unei gorile al carui cadavru a fost descoperit in paduri. (TS)

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...