Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Carnea de maimuta, posibil infestata cu un virus similar hiv

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Consumul de carne de maimuta sau gorila poate provoca o boala similara cu SIDA, avertizeaza cercetatorii africani.

Consumul sortimentelor de carne, provenita de la aceste specii, conduce spre riscul infectarii cu virusul SFV (Simian Foamy Virus), asemanator cu HIV, informeaza Daily Mail, citat de gandul.info.

Poate fi astfel provocata o criza globala a sanatatii, mai cu seama ca 80% din carnea consumata in Camerun provine din vanatul salbatic, fara a o existenta a masurilor de protectie sanitar-veterinara.

Estimarile arata ca aproape 3.000 de gorile din sudul Camerunului sunt vanate anual. Prin intermediul altor surse statistice se arata ca peste 5 milioane de tone carne provenita de la animale salbatice, purtatoare de virusi, sunt exportate din Congo.

Babila Tafone, veterinar-sef la Ape Action Africa (AAA), un ONG dedicat protejarii speciilor de gorile aflate in pericol de disparitie, a declarat, potrivit sursei citate, ca mai multe animale aduse la centrul sau au fost depistate cu SFV.

Un studiu recent arata ca virusul este acum purtat si de oameni, in special la cei care se hranesc cu carne de animale vanate in sud-estul tarii. Mai mult, chiar si virusul ebola ar putea fi prezent, a spus veterinarul, adaugand ca 25 de persoane au murit dupa ce au consumat carnea unei gorile al carui cadavru a fost descoperit in paduri. (TS)

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...