Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Carnea de maimuta, posibil infestata cu un virus similar hiv

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Consumul de carne de maimuta sau gorila poate provoca o boala similara cu SIDA, avertizeaza cercetatorii africani.

Consumul sortimentelor de carne, provenita de la aceste specii, conduce spre riscul infectarii cu virusul SFV (Simian Foamy Virus), asemanator cu HIV, informeaza Daily Mail, citat de gandul.info.

Poate fi astfel provocata o criza globala a sanatatii, mai cu seama ca 80% din carnea consumata in Camerun provine din vanatul salbatic, fara a o existenta a masurilor de protectie sanitar-veterinara.

Estimarile arata ca aproape 3.000 de gorile din sudul Camerunului sunt vanate anual. Prin intermediul altor surse statistice se arata ca peste 5 milioane de tone carne provenita de la animale salbatice, purtatoare de virusi, sunt exportate din Congo.

Babila Tafone, veterinar-sef la Ape Action Africa (AAA), un ONG dedicat protejarii speciilor de gorile aflate in pericol de disparitie, a declarat, potrivit sursei citate, ca mai multe animale aduse la centrul sau au fost depistate cu SFV.

Un studiu recent arata ca virusul este acum purtat si de oameni, in special la cei care se hranesc cu carne de animale vanate in sud-estul tarii. Mai mult, chiar si virusul ebola ar putea fi prezent, a spus veterinarul, adaugand ca 25 de persoane au murit dupa ce au consumat carnea unei gorile al carui cadavru a fost descoperit in paduri. (TS)

Domnul Adrian Bența va fi speaker al Conferinței Meat.Milk 2018
Autor: meatmilk  /   joi, 22 martie 2018

Unul dintre cei mai mari experti financiari din Romania, domnul Adrian Benta, va fi speaker al Expo-Conferinței Internaționale Meat.Milk 2018, evenimant care se va desfășura în zilele de 10 și 11 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov, sub genericul ”Reconfigurarea sectoarelor de carne și lapte față de noile realități ale...

Programul MADR de înființare și dezvoltare a formelor asociative
Autor: meatmilk  /   joi, 22 martie 2018

(Comunicat) Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale informează că se află în desfășurare licitația deschisă pentru atribuirea contractului privind „Consiliere acordată producătorilor agricoli în vederea înființării și dezvoltării formelor asociative în sectorul agricol”, număr anunț de participare în SEAP nr....