Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Carnea de miel, mai scumpa cu 50% de paste

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Carnea de miel este cu 50% mai scumpa in perioada Pastelui fata de alte perioade ale anului, din cauza taxelor care depasesc 20% din valoarea produsului, a anuntat Federatia Nationala a Sindicatelor din Agricultura, Alimentatie, Tutun, Domenii si Servicii Conexe (AGROSTAR).

Potrivit AGROSTAR, procesatorii cumpara carnea de miel cu 8-10 lei pe kilogram, iar taxele de sacrificare impuse crescatorilor de oi de catre procesatori (abatoare, puncte de taiere sau carmangerii) ajung la aproximativ 18 lei/kg. Pe langa aceste taxe, Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor aplica o taxa de 6 lei pe cap de animal. Taxele depasesc, astfel, 20% din valoarea carnii de miel, crescatorii de ovine avand pierderi foarte mari, din aceasta cauza, multi dintre ei abandonand activitatea. De asemenea, aceste taxe cresc artificial pretul la aproximativ 20 de lei/kilogram de carne de miel pentru consumator.

Piata irlandeza de carne de vita, sub amenintarea Brexit-ului
Autor: Nora Marin  /   joi, 21 martie 2019

Prezent la Consiliul Miniștrilor Agriculturii de la Bruxelles, și referindu-se la Brexit, Michael Creed, ministrul irlandez al Agriculturii, a spus:   "Reuniunea Consiliului miniștrilor agriculturii a fost o oportunitate importantă pentru a sublinia Consiliului, Comisiei și colegilor mei miniștrii impactul unui Brexit fără...

Tetra Pak a lansat ambalajele aseptice cubice, pentru lactate
Autor: Nora Marin  /   joi, 21 martie 2019

Tetra Pak a lansat pachetul Tetra Classic Aseptic 65ml Cube, pentru produse lactate, sucuri, înghețată și alimente lichide.   Dimensiunile ambalajului au fost proiectate astfel încât să permită ca șase pachete să formeze un cub, pentru a optimiza utilizarea spațiului în distribuție și depozitare.   "Pachetul...