Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Carnea de miel, mai scumpa cu 50% de paste

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Carnea de miel este cu 50% mai scumpa in perioada Pastelui fata de alte perioade ale anului, din cauza taxelor care depasesc 20% din valoarea produsului, a anuntat Federatia Nationala a Sindicatelor din Agricultura, Alimentatie, Tutun, Domenii si Servicii Conexe (AGROSTAR).

Potrivit AGROSTAR, procesatorii cumpara carnea de miel cu 8-10 lei pe kilogram, iar taxele de sacrificare impuse crescatorilor de oi de catre procesatori (abatoare, puncte de taiere sau carmangerii) ajung la aproximativ 18 lei/kg. Pe langa aceste taxe, Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor aplica o taxa de 6 lei pe cap de animal. Taxele depasesc, astfel, 20% din valoarea carnii de miel, crescatorii de ovine avand pierderi foarte mari, din aceasta cauza, multi dintre ei abandonand activitatea. De asemenea, aceste taxe cresc artificial pretul la aproximativ 20 de lei/kilogram de carne de miel pentru consumator.

IT Genetics: Black Friday, cu reduceri de până la 60%, pentru companii
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Compania românească IT Genetics, unul dintre cei mai mari furnizori de soluţii de identificare automată, colectare de date (AIDC) şi puncte de vânzare (POS), organizează, pe 16 noiembrie, ceamai mare campanie de Black Friday dedicatăsegmentului B2B, cu reduceri de până la 60% la toateprodusele din stoc.   Campania...

FAO: Restaurarea habitatului râurilor poate îmbunătăți pescuitul în apele interioare
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Ecosistemele de apă dulce găzduiesc 40% din speciile de pește din lume și contribuie direct la securitatea alimentară a gospodăriilor rurale. Cu 11,47 milioane de tone pe an, pescăriile interioare generează 12% din capturile globale de pește, potrivit ultimelor date ale Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și...