Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Carnea de miel, mai scumpa cu 50% de paste

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Carnea de miel este cu 50% mai scumpa in perioada Pastelui fata de alte perioade ale anului, din cauza taxelor care depasesc 20% din valoarea produsului, a anuntat Federatia Nationala a Sindicatelor din Agricultura, Alimentatie, Tutun, Domenii si Servicii Conexe (AGROSTAR).

Potrivit AGROSTAR, procesatorii cumpara carnea de miel cu 8-10 lei pe kilogram, iar taxele de sacrificare impuse crescatorilor de oi de catre procesatori (abatoare, puncte de taiere sau carmangerii) ajung la aproximativ 18 lei/kg. Pe langa aceste taxe, Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor aplica o taxa de 6 lei pe cap de animal. Taxele depasesc, astfel, 20% din valoarea carnii de miel, crescatorii de ovine avand pierderi foarte mari, din aceasta cauza, multi dintre ei abandonand activitatea. De asemenea, aceste taxe cresc artificial pretul la aproximativ 20 de lei/kilogram de carne de miel pentru consumator.

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...