Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Carnea de mistreţ de la Balc este bună pentru consum

Autor: Meat MIlkjoi, 16 ianuarie, 2014

Carnea mistreților împușcați în cadrul vânătorii de la Balc este bună de consum. Este concluzia medicilor veterinari, după ce au analizat sute de probe de carne pentru a stabili dacă sunt sau nu infestate cu paraziți.

O parte din carne a fost deja transportata catre o fabrica specializata in prelucarea produselor de vânat din Mureș.

„Noi am făcut expertiza carcaselor, am recoltat probe şi am făcut analiza din punct de vedere al pestei porcine, care, din punct de vedere sanitar-veterinar, are importanţă majoră”, spune Aurel Indrie, purtătorul de cuvânt al DSV Bihor.

În cele două zile de vânătoare, pe domeniul din Balc au fost împuscați, potrivit unor surse oficiale, 120 de mistreți. (digi24.ro)

Se extind controalele de sănătate la importul de porci din SUA și Canada
Autor: Meat MIlk  /   luni, 15 decembrie 2014

În urma deciziei Comisiei Europene luată săptămâna trecută, se extind controalele de sănătate asupra importurilor de porci vii din SUA și Canada, până la 31 octombrie anul viitor (2015) ca urmare a  preocupărilor legate de cazurile numeroase ale virusului diareei porcine epidemice (DPE). În luna iulie, Bruxelles-ul a impus re guli...

Laringotraheita infecțioasă aviară
Autor: Meat MIlk  /   vineri, 12 decembrie 2014

Laringotraheita infecțioasă aviară (LTI) este o boală infectocontagioasă endemică, care afectează îndeosebi găinile și fazanii, cu evoluție acută, caracterizată clinic prin tulburări respiratorii grave, iar morfopatologic prin leziuni catarale sau hemoragico-necrotice ale mucoasei laringotraheale.   Importanță,...