Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Carnea de pasare din Romania, fara bacterii

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Inr-un comunicat emis de catre Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor(ANSVSA) se mentioneaza ca, pe piata avicola din Romania, carnea de pasare si derivatele acesteia nu contin bacterii periculoase pentru om, microorganisme ce pot apare in urma administrarii de antibiotice in fermele avicole.

ANSVSA nu a primit pana la aceasta data nicio notificare din partea Comisiei Europene, prin intermediul Sistemului Rapid de Alerta pentru Alimente si Furaje (SRAAF), privind existenta vreunui pericol de asemenea natura.

ANSVSA a facut aceste precizari urmare a unor informatii din presa germana, potrivit carora autoritatile audescoperit in hipermarketurile bavareze carne de pui infestata cu bacterii rezistente la antibiotice. (TS)

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...