Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Carnea de pasăre din Ucraina dăunează Ungariei

Autor: Meat MIlkjoi, 10 aprilie, 2014

Daca Uniunea Europeana aplica taxele vamale preferentiale discutate produselor din carne de pasare si oualor provenite din Ucraina, preturile acestor produse din Ungaria si alte tari limitrofe Ucrainei ar putea scadea considerabil, este de parere asociatia interprofesionala a crescatorilor si comerciantilor de carne de pasare din Ungaria.

Conform asociatiei, eliminarea taxelor vamale asupra acestor produse este viabila doar in cazul in care produsele la care se aplica aceasta masura vor fi in conformitate cu reglementarile cu care producatorii din interiorul Uniunii Europene sunt obligati sa se conformeze.

Asociatia se asteapta la probleme serioase pe piata carnii de pasare si a oualor nu doar in Ungaria, ci pe intreaga piata europeana, datorita efectului cumulat al cresterii ofertei interne de produse si eliminarea taxelor vamale aplicate produselor provenite din Ucraina.

Conform Institutului de Cercetare Agricola din Ungaria (AKI), pretul oualor pe piata locala a scazut cu 13% in primele trei luni din acest an, iar pretul carnii de pasare din productie locala a scazut cu 7-8% in aceeasi perioada. (agrobroker.ro)

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...