Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Carnea de porc – exporturi sub asteptari

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Chiar daca, teoretic, exporturile de carne de porc in comunitatea europeana si catre tari terte au reinceput, inca din 1 ianuarie 2012, intrebarea de ce nu exportam mai multa carne de porc? persista, iar – conform presedintelui ANSVSA, citat de cotidianul Romania Libera – cauza sta in necesitatea incheierii contractelor bilaterale.

Dupa trei luni de la ridicarea interdictiei de export, cantitatile expediate de societatile romanesti spre statele Uniunii Europene sunt nesemnificative, deoarece doar doua dintre cele 12 holdinguri, deponente ale solicitarilor de avizare la ANSVSA, au primit aviz favorabil pentru export.

Ulterior, dintre cele doua companii, un jucator important de pe aceasta piata(ANGST) si-a retras cererea, holdingul Smithfield ramanand singura societate care, dupa evaluare, indeplinea toate conditiile: spatii de abatorizare, transare si exploatatii de procesare a carnii conforme, exploatatii comerciale.

Presedintele ANSVSA este de parere ca sincopa exportului carnii de porc, liber de la 1 ianuarie 2012, este cauzata de absenta unei agreeri a certificarii, respectiv de lipsa contactelor bilaterale intre tari si autoritati. (TS)

Domnul Adrian Bența va fi speaker al Conferinței Meat.Milk 2018
Autor: meatmilk  /   joi, 22 martie 2018

Unul dintre cei mai mari experti financiari din Romania, domnul Adrian Benta, va fi speaker al Expo-Conferinței Internaționale Meat.Milk 2018, evenimant care se va desfășura în zilele de 10 și 11 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov, sub genericul ”Reconfigurarea sectoarelor de carne și lapte față de noile realități ale...

Programul MADR de înființare și dezvoltare a formelor asociative
Autor: meatmilk  /   joi, 22 martie 2018

(Comunicat) Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale informează că se află în desfășurare licitația deschisă pentru atribuirea contractului privind „Consiliere acordată producătorilor agricoli în vederea înființării și dezvoltării formelor asociative în sectorul agricol”, număr anunț de participare în SEAP nr....