Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Carnea de porc – exporturi sub asteptari

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Chiar daca, teoretic, exporturile de carne de porc in comunitatea europeana si catre tari terte au reinceput, inca din 1 ianuarie 2012, intrebarea de ce nu exportam mai multa carne de porc? persista, iar – conform presedintelui ANSVSA, citat de cotidianul Romania Libera – cauza sta in necesitatea incheierii contractelor bilaterale.

Dupa trei luni de la ridicarea interdictiei de export, cantitatile expediate de societatile romanesti spre statele Uniunii Europene sunt nesemnificative, deoarece doar doua dintre cele 12 holdinguri, deponente ale solicitarilor de avizare la ANSVSA, au primit aviz favorabil pentru export.

Ulterior, dintre cele doua companii, un jucator important de pe aceasta piata(ANGST) si-a retras cererea, holdingul Smithfield ramanand singura societate care, dupa evaluare, indeplinea toate conditiile: spatii de abatorizare, transare si exploatatii de procesare a carnii conforme, exploatatii comerciale.

Presedintele ANSVSA este de parere ca sincopa exportului carnii de porc, liber de la 1 ianuarie 2012, este cauzata de absenta unei agreeri a certificarii, respectiv de lipsa contactelor bilaterale intre tari si autoritati. (TS)

Indal Partner iși va expune ultima ofertă de tehnologii la Meat Milk 2019
Autor: meatmilk  /   luni, 25 martie 2019

Compania clujeană Indal Partner se va număra printre participanții conferinței Meat Milk 2019, acolo unde, în zilele de 30 și 31 mai, la Hotel Alpin din Poiana Brașov, își va prezenta ultima ofertă de tehnologii destinate industriei alimentare și, în special, celei de procesare a laptelui, la standul pe care îl va organiza în...

Meat Milk 2019: GrECo JLT va susține o prezentare în ședința generală din 30 mai
Autor: meatmilk  /   luni, 25 martie 2019

Compania GrECo JLT, va participa la Conferința Internațională Meat Milk 2019, care se va desfășura sub titlul ”Protejarea interesului național în condițiile globalizării sectoarelor de carne și lapte”, în zilele de 30 și 31 mai, la Hotel Alpin din Poiana Brașov.   Conform programului, compania va susține o prezentare...