Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Carnea de porc – exporturi sub asteptari

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Chiar daca, teoretic, exporturile de carne de porc in comunitatea europeana si catre tari terte au reinceput, inca din 1 ianuarie 2012, intrebarea de ce nu exportam mai multa carne de porc? persista, iar – conform presedintelui ANSVSA, citat de cotidianul Romania Libera – cauza sta in necesitatea incheierii contractelor bilaterale.

Dupa trei luni de la ridicarea interdictiei de export, cantitatile expediate de societatile romanesti spre statele Uniunii Europene sunt nesemnificative, deoarece doar doua dintre cele 12 holdinguri, deponente ale solicitarilor de avizare la ANSVSA, au primit aviz favorabil pentru export.

Ulterior, dintre cele doua companii, un jucator important de pe aceasta piata(ANGST) si-a retras cererea, holdingul Smithfield ramanand singura societate care, dupa evaluare, indeplinea toate conditiile: spatii de abatorizare, transare si exploatatii de procesare a carnii conforme, exploatatii comerciale.

Presedintele ANSVSA este de parere ca sincopa exportului carnii de porc, liber de la 1 ianuarie 2012, este cauzata de absenta unei agreeri a certificarii, respectiv de lipsa contactelor bilaterale intre tari si autoritati. (TS)

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...