Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Carnea de porc ar putea fi din nou profitabila

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Producatorii de carne de porc ar putea incepe sa obtina din nou profit dupa ce au raportat pierderi incepand cu octombrie 2007, comenteaza economistul Chris Hurt. Potrivit acestuia, pretul porcilor crescuti pentru carne va continua sa creasca in fiecare sezon, in timp ce costul cu hrana pentru acestia va continua sa scada din cauza crizei economice. Pentru anul in curs, Hurt estimeaza ca pretul in viu pe 100 de kilograme de carne de porc se va situa in jurul a 47,5 dolari, in timp ce cheltuielile cu mancarea vor scadea pana la aproximativ 45,5 dolari, rezultand astfel un profit modest.

Analistul noteaza ca, desi cererea de carne de porc a scazut ca urmare a crizei economice, iar pretul pe kilogram s-a mentinut aproape constant incepand din 2006, preturile mai mici pentru porumb si soia vor influenta profitul pe cap de animal. Pe piata americana, unde exportul catre China va scadea anul acesta pe fondul crizei economice, se va resimti o crestere a ofertei de carne de porc cu 6% in trimestrul al doilea al anului. Totusi, pretul carnii de porc in viu este asteptat sa creasca pana la 50 dolari pe 100 de kilograme de carne de porc in viu pana in luna mai, permitand producatorilor sa obtina profit inca din luna aprilie. Profiturile se vor situa in jurul valorii de 12 dolari in trimestrul al doilea, 15 dolari pentru trimestrul trei, respectiv 6 dolari pentru perioada octombrie-decembrie, arata Chris Hurt.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...