Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Carnea de porc ar putea fi din nou profitabila

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Producatorii de carne de porc ar putea incepe sa obtina din nou profit dupa ce au raportat pierderi incepand cu octombrie 2007, comenteaza economistul Chris Hurt. Potrivit acestuia, pretul porcilor crescuti pentru carne va continua sa creasca in fiecare sezon, in timp ce costul cu hrana pentru acestia va continua sa scada din cauza crizei economice. Pentru anul in curs, Hurt estimeaza ca pretul in viu pe 100 de kilograme de carne de porc se va situa in jurul a 47,5 dolari, in timp ce cheltuielile cu mancarea vor scadea pana la aproximativ 45,5 dolari, rezultand astfel un profit modest.

Analistul noteaza ca, desi cererea de carne de porc a scazut ca urmare a crizei economice, iar pretul pe kilogram s-a mentinut aproape constant incepand din 2006, preturile mai mici pentru porumb si soia vor influenta profitul pe cap de animal. Pe piata americana, unde exportul catre China va scadea anul acesta pe fondul crizei economice, se va resimti o crestere a ofertei de carne de porc cu 6% in trimestrul al doilea al anului. Totusi, pretul carnii de porc in viu este asteptat sa creasca pana la 50 dolari pe 100 de kilograme de carne de porc in viu pana in luna mai, permitand producatorilor sa obtina profit inca din luna aprilie. Profiturile se vor situa in jurul valorii de 12 dolari in trimestrul al doilea, 15 dolari pentru trimestrul trei, respectiv 6 dolari pentru perioada octombrie-decembrie, arata Chris Hurt.

Când gura bate fundul oii
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 25 martie 2019

În luna decembrie a anului trecut, autoritățile de la București anunțau cu bucurie semnarea unui acord cu Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru exportul către acea țară a unui număr de 100.000 de ovine.   Anunțul a avut darul să ofere o perspectivă favorabilă ciobanilor români, în condițiile în care, după cum bine...

Indal Partner iși va expune ultima ofertă de tehnologii la Meat Milk 2019
Autor: meatmilk  /   luni, 25 martie 2019

Compania clujeană Indal Partner se va număra printre participanții conferinței Meat Milk 2019, acolo unde, în zilele de 30 și 31 mai, la Hotel Alpin din Poiana Brașov, își va prezenta ultima ofertă de tehnologii destinate industriei alimentare și, în special, celei de procesare a laptelui, la standul pe care îl va organiza în...