Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Carnea de porc nu e chiar nociva

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Strategiile de marketing si publicitate ale multor procesatori de carne din Marea britanie vor fi modificate substantial, dupa ce s-a constatat ca informatia potrivit careia carnea de porc e nociva este inexacta.

Astfel, o echipa de cercetatori din Anglia a dovedit ca o alimentatie bogata in carne de porc nu este atat de nociva pentru organism pe cat se credea pana acum. Ei au stabilit ca o alimentatie pe baza carne de porc poate fi daunatoare doar oamenilor cu probleme digestive.

Expertii au testat peste 1.000 de voluntari carora le-au dat sa manance carne de porc, dovedindu-se ca doar 200 dintre ei au avut rezultate ingrijoratoare. Toate aceste 200 persoane aveau un istoric medical, in care problemele digestive erau cele mai insemnate, informeaza Teen Problem, citata de National.

Experimentul in sine a durat trei luni, iar voluntarii nu au mancat decat carne de porc atat la masa de pranz, cat si la cina.

Cercetatorii au explicat, de asemenea, ca sunt esentiale modul de pregatire a carnii de porc si calitatea acesteia. Cele mai putine efecte adverse ale carnii de porc, in cazul celor cu probleme digestive, apar atunci cand carnea este gatita prin fierbere, iar cele mai grave s-au observat in momentul cand carnea a fost prajita in ulei de floarea-soarelui.

Motivul pentru care aceasta combinatie este nociva tine de enzimele din uleiul de floarea-soarelui care, odata amestecate cu carnea de porc, devin cancerigene. Cercetatorii au admis, in concluzie, ca este bine ca oamenii sa consume carne de porc, evitandu-se pe cat posibil combinatia cu uleiul de floarea-soarelui. Este mult mai indicata untura de porc pentru gatit si prajit.

IT Genetics: Black Friday, cu reduceri de până la 60%, pentru companii
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Compania românească IT Genetics, unul dintre cei mai mari furnizori de soluţii de identificare automată, colectare de date (AIDC) şi puncte de vânzare (POS), organizează, pe 16 noiembrie, ceamai mare campanie de Black Friday dedicatăsegmentului B2B, cu reduceri de până la 60% la toateprodusele din stoc.   Campania...

FAO: Restaurarea habitatului râurilor poate îmbunătăți pescuitul în apele interioare
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Ecosistemele de apă dulce găzduiesc 40% din speciile de pește din lume și contribuie direct la securitatea alimentară a gospodăriilor rurale. Cu 11,47 milioane de tone pe an, pescăriile interioare generează 12% din capturile globale de pește, potrivit ultimelor date ale Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și...