Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Carnea de porc se va scumpi cu 12-15% în acest an

Autor: Ilie Stoianmiercuri, 29 mai, 2013

Preţul cărnii de porc va fi majorat cu 12-15% până la sfârşitul anului, din cauza costurilor pe care producătorii trebuie să le suporte pentru achiziţia de furaje, susţine producătorul şi distribuitorul de carne ambalată Carmolimp, într-un comunicat remis presei.

Creşterea preţului cărnii de porc de pe piaţa locală este iminentă în acest an, având în vedere trendul crescător al costurilor pe care producătorii trebuie să le suporte pentru achiziţia de furaje, dar şi schimbărilor legislative la nivelul Uniunii Europene, potrivit Carmpolimp.

„Crescătorii şi procesatorii au amânat scumpirea produselor din carne de porc pentru a evita scăderea şi mai mare a consumului, asumându-şi creşterile de preţ la furaje şi la utilităţi. Mulţi dintre procesatori nu mai pot susţine aceste creşteri, astfel că vor opera majorări de preţ la raft. Estimăm că până la finele anului creşterile vor fi de 12-15%, iar în perioada imediat următoare vom vedea creşteri de până la 7%”, a declarat directorul general al Carmolimp, Olimpiu Şoneriu.

Până la recolta din acest an preţul furajelor va continua să crească, materia primă provenind din stocurile aflate în scădere. În acelaşi timp, pentru lunile iulie-august este anunţată o perioadă secetoasă, care va afecta în special culturile de porumb, principala plantă furajeră utilizată în creşterea porcilor.

Acestora li se adaugă şi creşterea preţurilor la porcii mici pe care fermierii români îi cumpără din Europa de Vest, se mai arată în comunicat.

„UE are în vedere, de asemenea, implementarea directivelor cate reglementează spaţiul minim pe cap de animal sau de pasăre. Procesatorii vor fi nevoiţi să implementeze aceste directive, astfel că vor fi nevoiţi să investească în adaptarea fermelor la noile condiţii. Este de aşteptat ca producţia să scadă în urma introducerii acestor măsuri din a doua parte a anului”, a explicat Şoneriu.

Carmolimp este producător şi distribuitor de carne ambalată şi mezeluri, dar operează şi o reţea de 50 de magazine proprii şi peste 60 de unităţi în sistem franciză. Pornită în 1993 ca o afacere de familie, Carmolimp este deţinută de familia Olimpiu şi Carmen Şoneriu. Olimpiu Şoneriu este tatăl secretarului de stat în ministerul Agriculturii, Valentin Olimpiu Şoneriu. (capital.ro)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...