Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Carnea de porc se va scumpi cu pana la 25%, in 2010, in lipsa subventiilor, spun producatorii

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Pretul carnii de porc se va majora cu pana la 25%, inca din primele luni din anul 2010, daca Romania nu va obtine din partea Comisiei Europene o prelungire a perioadei in care se pot acorda ajutoarele de stat, au declarat reprezentantii marilor producatori din domeniu.

„Subventia pe cap de animal reprezinta aproximativ 20% din costul de productie al carnii de porc, iar in lipsa acesteia, producatorii nu vor avea cum sa sustina costurile. Astfel, ne putem astepta ca din primele luni ale lui 2010 pretul carnii de porc sa creasca cu peste un leu pe kilogram”, a declarat presedintele Patronatului Roman al Carnii de Porc, Gheorghe Caruz. Acesta a explicat ca daca, in prezent, un kilogram de carne de porc in viu poate fi cumparat cu circa 5,2 lei, dupa primele luni din 2010 acesta ar putea ajunge pana la 6,4 lei/kilogram.

Si marii producatori de carne de pui declarau ca pretul produselor obtinute de acestia va creste incepand cu 2010 cu pana la 20%, ca efect al neacordarii subventiilor, iar unii producatori ar putea chiar sa renunte la aceasta activitate.

Safir: Tu știi cum să alegi preparatele și semipreparatele din carne de pui?
Autor: meatmilk  /   luni, 16 iulie 2018

(Comunicat) Ritmul de viață alert ne determină deseori să recurgem la soluții menite să ne simplifice viața și care să nu implice prea multe resurse de timp și de energie consumate. La nivel culinar, această alegere se reflectă în orientarea către produsele preparate și semipreparate.   Provocarea consumatorului rezidă...

Bento Cloud Services: Mai multă disponibilitate și securitate a datelor
Autor: meatmilk  /   luni, 16 iulie 2018

(Comunicat) Bento, companie romaneasca cu peste 10 ani de experienta in livrarea de servicii de externalizare IT si servicii Cloud, ofera prin intermediul Bento Cloud Services, servicii de consultanta, implementare si migrare. Serviciile sunt livrate de pe cele mai puternice platforme cloud de pe piata,ca Microsoft Azure sau...