Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Carnea de porc se va scumpi cu pana la 25%, in 2010, in lipsa subventiilor, spun producatorii

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Pretul carnii de porc se va majora cu pana la 25%, inca din primele luni din anul 2010, daca Romania nu va obtine din partea Comisiei Europene o prelungire a perioadei in care se pot acorda ajutoarele de stat, au declarat reprezentantii marilor producatori din domeniu.

„Subventia pe cap de animal reprezinta aproximativ 20% din costul de productie al carnii de porc, iar in lipsa acesteia, producatorii nu vor avea cum sa sustina costurile. Astfel, ne putem astepta ca din primele luni ale lui 2010 pretul carnii de porc sa creasca cu peste un leu pe kilogram”, a declarat presedintele Patronatului Roman al Carnii de Porc, Gheorghe Caruz. Acesta a explicat ca daca, in prezent, un kilogram de carne de porc in viu poate fi cumparat cu circa 5,2 lei, dupa primele luni din 2010 acesta ar putea ajunge pana la 6,4 lei/kilogram.

Si marii producatori de carne de pui declarau ca pretul produselor obtinute de acestia va creste incepand cu 2010 cu pana la 20%, ca efect al neacordarii subventiilor, iar unii producatori ar putea chiar sa renunte la aceasta activitate.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...