Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Carnea de porumbel, o afacere pentru fermierii inventivi

Autor: Meat MIlkmiercuri, 20 noiembrie, 2013

Porumbeii sunt tot mai cautati la noi pentru carnea lor gustoasa care seamana cu vanatul si este bogata in fier. Un kilogram ajunge la o suta de lei, iar crescatorii spun ca, deocamdata, cele mai multe cereri vin din strainatate, insa, si romanii incep sa aprecieze aceasta delicatesa.

Carnea de porumbel este foarte sanatoasa. Dar, spre deosebire de porumbeii din parcuri sau din podurile caselor, cei din rasa de carne sunt de trei ori mai mari si nu pot zbura, pentru ca ajung la dimensiunea unei gaini.

Cei priceputi spun ca supa de porumbel este un adevarat elixir al tineretii, iar paprikas-ul de porumbel, o mancare de cinci stele. (stirileprotv.ro)

Recomandările DVSSA-Sibiu pentru crescătorii de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Activitarea de reproducţie (monta şi obţinerea de miei prin fătări în campanii organizate) reprezintă o etapă prioritară în tehnologia de creştere a ovinelor care asigură venituri importante prin vânzarea de miei vii, carne de miel, precum şi creşterea efectivului, sau înlocuirea animalelor reformate sau moarte, se arată într-o...

Controlul și eliminarea IVEMP în creșterea porcilor
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Infecția cu virusul encefalomiocarditei porcului – IVEMP (Encefalomyocarditis virus – EMPV) este o boală infecțioasă virală întâlnită la porcine de toate vârstele, îndeosebi la grupele de tineret porcin, fiind evidențiată printr-o mortalitate ce variază între 10% și 100%. Produsă de un cardiovirus, boala afectează deseori...