Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Carnea de pui: crestere a productiei si livrarilor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Perspectivele pietei autohtone avicole sunt prezentate drept imbucuratoare, privind spre anul 2020, cind productia totala de carne de pui va fi mai mare cu 50% decat cea din 2010 (620.000 tone, fata de 406.000), se arata intr-un material publicat de Ziarul Bursa.

Este rezultatul sustinerii marilor societati, cu integrare totala, pe care se sprijina productia avicola, a bazelor proprii de receptie si a prelucrarii superioare a produselor, puncte ce au dus la cucerirea a tot mai multe piete din UE si extracomunitare.

Pe segmente, valoarea pietei, in primele sase luni ale anului in curs, fata de perioada similara din 2010, se prezinta astfel:
– pasari vii: 727 milioane lei/694 milioane lei;
– carne taiata: 1,2 miliarde lei/880 milioane lei;
– oua pentru consum: 187 milioane lei/174 milioane lei.
Primii zece producatori de carne de pasare au realizat, anul trecut, 59% din productia nationala. (TS)

Intervenția domnului Petre Daea în Consiliul UE, privind PPA în România
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

Doamnă președinte Domnule comisar Dragi colegi, România de-a lungul istoriei a dovedit și poate dovedi oricând că nu a dat boli nimănui, dar din nefericire a primit. România nu este izvor de pestă porcină, dar este în război cu această boală pe un front de aproape 1400 de km la granița de răsărit a Uniunii...

Lidl susține programul VIA, destinat tinerilor afectați de cancer
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

(Comunicat) Izolarea este cunoscută ca fiind problema numărul unu cu care se confruntă tinerii adulți atunci când au de a face cu un diagnostic precum cancerul.   ,,VIA – aplicația mobilă concepută pentru a conecta persoane și pentru a crea conexiuni umane între tinerii adulți care se luptă cu cancerul astfel încât...