Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Carnea de pui: crestere a productiei si livrarilor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Perspectivele pietei autohtone avicole sunt prezentate drept imbucuratoare, privind spre anul 2020, cind productia totala de carne de pui va fi mai mare cu 50% decat cea din 2010 (620.000 tone, fata de 406.000), se arata intr-un material publicat de Ziarul Bursa.

Este rezultatul sustinerii marilor societati, cu integrare totala, pe care se sprijina productia avicola, a bazelor proprii de receptie si a prelucrarii superioare a produselor, puncte ce au dus la cucerirea a tot mai multe piete din UE si extracomunitare.

Pe segmente, valoarea pietei, in primele sase luni ale anului in curs, fata de perioada similara din 2010, se prezinta astfel:
– pasari vii: 727 milioane lei/694 milioane lei;
– carne taiata: 1,2 miliarde lei/880 milioane lei;
– oua pentru consum: 187 milioane lei/174 milioane lei.
Primii zece producatori de carne de pasare au realizat, anul trecut, 59% din productia nationala. (TS)

Controale ANSVSA privind ouăle provenite din comerțul intracomunitar
Autor: meatmilk  /   miercuri, 24 aprilie 2019

(Comunicat) Inspectorii Autoritătii Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor în colaborare cu reprezentanţii Inspectoratului General al Poliției Române au desfăşurat o acţiune la nivel naţional, pentru verificarea modului în care operatorii din sectorul alimentar respectă condiţiile sanitare veterinare şi de...

Studiu: Ce înțeleg românii printr-o alimentație sănătoasă?
Autor: meatmilk  /   miercuri, 24 aprilie 2019

Femeile sub 30 de ani reprezintă categoria cea mai interesată de un stil de viață sănătos   Zahărul și produsele care conțin grăsimi saturate și colesterol sunt considerate a fi alimentele cele mai dăunătoare sănătății   Doar 1 din 5 persoane interesate de un stil de viață sănătos folosește...