Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Carnea de pui din SUA este în totalitate contaminată

Autor: Meat MIlkvineri, 20 decembrie, 2013

Aproape toată carnea de pui comercializată în Statele Unite este contaminată cu bacterii periculoase precum salmonela sau e-coli, scrie joi revista americană Consumer Report, în urma analizării a 300 de mostre de carne de pui din mai multe magazine, relatează AFP.

Analiza a arătat prezența unor bacterii potențial periculoase în aproape toate mostrele, inclusiv în cele bio. ‘Peste jumătate din eșantioane conțineau materii fecale contagioase și aproximativ jumătate aveau cel puțin o bacterie rezistentă la trei sau patru dintre antibioticele prescrise cel mai frecvent’, menționează revista, precizând că această situație a fost constatată în cazul tuturor producătorilor. Cea mai criticată este firma Foster Farms, ale cărei produse au provocat vara aceasta o epidemie de salmonela în Statele Unite.

În fiecare an în lume 48 de milioane de oameni se îmbolnăvesc în urma consumului de alimente contaminate cu bacterii precum salmonela, campylobacter sau e-coli, iar carnea de pui provoacă mai multe decese decât orice alt aliment, se mai arată în articol, concluzie bazată pe analiza epidemiilor înregistrate între anii 1998 și 2008 de Centrul național american pentru prevenirea bolilor.

Pentru a reduce riscul de îmbolnăvire, sunt reamintite măsurile de precauție ce trebuie avute în vedere, și anume spălarea mâinilor după atingerea cărnii nepreparate și gătirea cărnii de pui la o temperatură internă de cel puțin 73 de grade Celsius.(agerpres.ro)

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...