Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Carnea de pui, mai ieftina cu 7 %

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Carnea de pui, zaharul si cartofii s-au ieftinit cu peste 7% in luna mai comparativ cu luna martie, dupa cum arata indicele alimentar al Ziarului Financiar, calculat pe baza preturilor din hipermarketurile din Capitala.

Calculele ZF arata ca per ansamblu preturile celor 15 produse analizate au scazut in perioada martie – mai 2011 cu 2,1%. Prima veste buna venita din magazine poate fi explicata de venirea verii, sezonul cand apar recoltele locale.

La nivel european se observa o usoara plafonare a preturilor, care se poate observa si in Romania. Este insa o situatie conjuncturala, este vara si in aceasta perioada pretul la lapte, oua, carne si legume este mai mic. Motivele care ar putea explica aceasta situatie sunt scaderea consumului de energie si aparitia recoltelor noi, a spus Sorin Minea, presedintele Romalimenta si actionarul majo-ritar al producatorului de mezeluri Angst, care detine si lantul de supermarketuri cu acelasi nume, scrie zf.

Din totalul de 15 produse analizate de ZF, in cazul a opt dintre acestea preturile au scazut in perioada martie-mai. Produsele ale caror preturi au intrat pe o panta descendenta in mai fata de martie – dintre cele analizate de ZF – au fost zaharul Lemarco (1 kg), cartofii noi (1 kg), pui grill inghetat ambalat de la Transavia (1 kg) si pieptul de pui refrigerat ambalat Transavia (1 kg), iar declinul a fost in fiecare caz de 14,9%, 20,8%, 7,2% si respectiv 8,7%.

La Meat.Milk 2019, AB Tehnic Profesional va susține două comunicări
Autor: meatmilk  /   luni, 22 aprilie 2019

Companie de elită din domeniul frigului industrial, aflată în avangarda pieței pe care activează, AB Tehnic Profesional a devenit Prtener al Conferinței Internaționale Meat.Milk 2019, urmând să susțină două comunicări tehnologice în ziua de 30 mai, atât în workshop-ul CARNE, cât și în workshop-ul LAPTE.   AB Tehnic...

Carmangeria Godac a devenit Partener Mic dejun al Conferinței Meat.Milk 2013
Autor: meatmilk  /   luni, 22 aprilie 2019

Și în acest an, la fel ca la precedentele ediții, Carmangeria Godac, proprietate a domnului Radu Marian, este Partener Mic-Dejun al Expo-Conferinței Meat & Milk 2019, urmând să facă deliciul meselor de dimineață cu unele dintre cele mai bune produse ale sale.   Astfel, Carmangeria Godac va îmbia participanții ca,...