Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Carnea de pui, mai ieftina cu 7 %

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Carnea de pui, zaharul si cartofii s-au ieftinit cu peste 7% in luna mai comparativ cu luna martie, dupa cum arata indicele alimentar al Ziarului Financiar, calculat pe baza preturilor din hipermarketurile din Capitala.

Calculele ZF arata ca per ansamblu preturile celor 15 produse analizate au scazut in perioada martie – mai 2011 cu 2,1%. Prima veste buna venita din magazine poate fi explicata de venirea verii, sezonul cand apar recoltele locale.

La nivel european se observa o usoara plafonare a preturilor, care se poate observa si in Romania. Este insa o situatie conjuncturala, este vara si in aceasta perioada pretul la lapte, oua, carne si legume este mai mic. Motivele care ar putea explica aceasta situatie sunt scaderea consumului de energie si aparitia recoltelor noi, a spus Sorin Minea, presedintele Romalimenta si actionarul majo-ritar al producatorului de mezeluri Angst, care detine si lantul de supermarketuri cu acelasi nume, scrie zf.

Din totalul de 15 produse analizate de ZF, in cazul a opt dintre acestea preturile au scazut in perioada martie-mai. Produsele ale caror preturi au intrat pe o panta descendenta in mai fata de martie – dintre cele analizate de ZF – au fost zaharul Lemarco (1 kg), cartofii noi (1 kg), pui grill inghetat ambalat de la Transavia (1 kg) si pieptul de pui refrigerat ambalat Transavia (1 kg), iar declinul a fost in fiecare caz de 14,9%, 20,8%, 7,2% si respectiv 8,7%.

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...