Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Carnea de pui, mai ieftina cu 7 %

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Carnea de pui, zaharul si cartofii s-au ieftinit cu peste 7% in luna mai comparativ cu luna martie, dupa cum arata indicele alimentar al Ziarului Financiar, calculat pe baza preturilor din hipermarketurile din Capitala.

Calculele ZF arata ca per ansamblu preturile celor 15 produse analizate au scazut in perioada martie – mai 2011 cu 2,1%. Prima veste buna venita din magazine poate fi explicata de venirea verii, sezonul cand apar recoltele locale.

La nivel european se observa o usoara plafonare a preturilor, care se poate observa si in Romania. Este insa o situatie conjuncturala, este vara si in aceasta perioada pretul la lapte, oua, carne si legume este mai mic. Motivele care ar putea explica aceasta situatie sunt scaderea consumului de energie si aparitia recoltelor noi, a spus Sorin Minea, presedintele Romalimenta si actionarul majo-ritar al producatorului de mezeluri Angst, care detine si lantul de supermarketuri cu acelasi nume, scrie zf.

Din totalul de 15 produse analizate de ZF, in cazul a opt dintre acestea preturile au scazut in perioada martie-mai. Produsele ale caror preturi au intrat pe o panta descendenta in mai fata de martie – dintre cele analizate de ZF – au fost zaharul Lemarco (1 kg), cartofii noi (1 kg), pui grill inghetat ambalat de la Transavia (1 kg) si pieptul de pui refrigerat ambalat Transavia (1 kg), iar declinul a fost in fiecare caz de 14,9%, 20,8%, 7,2% si respectiv 8,7%.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...