Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Carnea de pui se află în topul preferințelor

Autor: Meat MIlkvineri, 25 octombrie, 2013

Carnea de pui consumată zilnic de peste 65,5% dintre români, a declarat, joi, Nicolae Hâncu, specialist în nutriție, într-o conferință de specialitate. Conform unui studiu realizat de compania Transavia, 65,5% dintre români consumă carnea de pui aproape zilnic, iar 77% săptămânal, cantitatea medie lunară consumată fiind de 2-3 kilograme. Majoritatea celor care o consumă preferă pieptul de pui. De asemenea, 70% dintre respondenți consideră acest tip de carne sănătos datorită conținutului scăzut de colesterol, în timp ce 57% și-ar dori să afle mai multe beneficii ale consumului pentru sănătate.

“Transavia promovează alegerile alimentare naturale. De aceea, am demarat un program de nutriție în școli, program care se desfășoară deocamdată numai în București. Ne gândim nu doar să extindem acest program, ci și să îl completăm cu vizite la fermele noastre pentru ca elevii să vadă exact cum sunt crescuți puii și să afle mai multe detalii. În prezent, există discuții, chiar la nivelul instituțiilor europene, asupra conceptelor de biologic și sigur. Se pune tot mai des întrebarea dacă vrem să mâncăm biologic sau sigur, deoarece, uneori, a consuma alimente biologice nu este chiar sigur din punct de vedere al normelor sanitare”, a spus Ioan Popa, directorul general al companiei Transavia.

Potrivit șefului Transavia, siguranța alimentară este folosită uneori în jocurile de interese ale unor producători. Astfel, UE impune producătorilor intracomunitari reguli drastice care pot afecta situația financiară a companiilor, însă lasă liber importul de carne de pui din țări de pe continentul american.

“În aceste țări, producători nu sunt constrânși la respectarea anumitor norme de siguranță alimentară specifice Uniunii Europene și de aceea își pot permite prețuri mai mici decât producători intracomunitari, ceea ce dăunează concurenței”, a spus Ioan Popa. (Agerpres)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...