Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Carnea poloneză, plină de antibiotice

Autor: Meat MIlkluni, 26 mai, 2014

Scandal urias in industria carnii, in Polonia. Dupa o ancheta de 6 luni, jurnalistii de la o televiziune poloneza au descoperit ca mai multi crescatori de pasari si porci isi indopau animalele cu antibiotice.

Mai grav, medicamentele erau cumparate de pe piata neagra, din surse dubioase, iar in unele cazuri, administrarea lor este interzisa de guvern. Jurnalistii polonezi spun ca doctoriile contin substante cancerigene, foarte periculoase pentru om. Povestea a intrat acum si in atentia autoritatilor, care vor face investigatii.

Jurnalistii polonezi au facut teste in 25 de ferme. Au pretins ca sunt comercianti de medicamente ieftine. Si, 24 dintre crescatori au picat in capcana, iar totul a fost filmat cu o camera ascunsa.

In acest caz, cumparatorul a dat numele unui antibiotic des folosit. Nu a cerut detalii legate de originea produsului. A mentionat doar ca vrea sa cumpere 30 de kilograme si a solicitat o reducere. Alt fermier, acelasi interes pentru antibioticele ieftine. Crescatorul este insa constient ca nu e legal ce face.

„Nu este treaba curata…Nici nu vreu sa vorbesc cu voce tare despre asta. Daca ar gasi asta in carne, ar fi dezastru…Ce pret are?„- spune fermierul.

Jurnalistii polonezi spun ca sunt fermieri le administreaza animalelor medicamente dupa unul plac, crezand ca le feresc de boli ori le ajuta sa se dezvolte. Nu se gandesc insa ca acele medicamente, cumparate la negru, cu o provenienta si compozitie dubioase, pot fi extrem de periculoase pentru consumator.

Andrzej Rutkowski, profesor universitar: „Nu pot nici macar sa imi imaginez ca cineva poate sa administreze antibiotice fara ca un medic sa fie prezent.”

Mai grav este ca printre cei care le puneau la dispozitie fermierilor medicamente contrafacute se afla si cativa medici veterinari. (stirileprotv.ro)

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...