Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Carnea procesata, liderul industriei alimentare poloneze

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Carnea si produsele din carne au adus mai mult de 20% din veniturile industriei prelucrarii alimentelor. Astfel, potrivit studiilor disponibile, vanzarile totale de carne si produse din carne au fost estimate anul trecut la 14,5 miliarde de dolari pe piata poloneza, dupa ce, in 2006, se ridicau la 9,69 miliarde de dolari. Specialistii spun ca acest segment al pietei alimentare a inregistrat un avans ca urmare a cresterii numarului de companii, dar si ca urmare a preferintelor manifestate de consumator.

Anul trecut, in Polonia, productia de carne de porc a scazut cu 10%, in timp ce pe segmentul carnii de pui s-a inregistrat o crestere de 6%. Specialistii se asteapta ca declinul pe segmentul carnii si produselor din carne de porc sa continue si in 2009, cu 3-5 procente, dupa ce virusul gripal A H1N1a afectat serios cererea pe acest segment in prima parte a anului. Se estimeaza ca, in 2012 carnea si preparatele din carne vor reprezenta 20% din industria procesarii de alimente, pe locul al doilea situandu-se bauturile cu o pondere de 17% in veniturile totale.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...