Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Carnea produsă în 3D va fi disponibilă încă din anul 2020

Autor: Mircea Demeterjoi, 26 septembrie, 2019

Inovatorii de carne obținută cu ajutorul tehnologiei 3D Print, de la compania Redefine Meat, au anunțat finalizarea unei runde de finanțare de 6 milioane de dolari pentru a ajuta la dezvoltarea tehnologiei sale.

 

Condusă de CPT Capital, Hanaco Ventures, Grupul PHW, precum și investitori israelieni, compania va folosi banii pentru a-și finaliza imprimanta 3D, ca alternativă pentru carne, chiar din 2020.

 

Dezvoltată ca o soluție care combină o platformă de imprimare digitală semi-industrială, cu una dintre cele mai rapide imprimante 3D din lume, sistemul de modelare a cărnii 3D și formulări alimentare pe bază de plante vor fi disponibile în viitorul foarte apropiat.

 

Soluția oferă o nouă categorie de „carne” cu matrice complexă, care este descrisă drept delicioasă, fiind în același timp rentabilă și scalabilă.

 

Noua tehnologie este de așteptat să permită distribuitorilor și comercianților de carne să proiecteze caracteristicile cărnii lor pentru a răspunde sezonului, cerințelor schimbătoare și preferințelor consumatorilor cu „carne tipărită”, care poate fi previzibilă și replicabilă 100%.

 

Potrivit companiei Redefine Carne, obținerea de carne în acest mod va avea un impact asupra mediului cu 95% mai mic, decât carnea obținută natural și va fi fără colesterol, fiind totodată rentabilă.

 

Eshchar Ben-Shitrit, co-fondator și CEO al Redefine Meat, a declarat: „Scopul nostru nu este doar să dezvoltăm un nou produs alimentar, ci să introducem o nouă tehnologie pentru dezvoltarea, producerea și scalarea produselor alt-carne, iar în următoarele 12 luni, vom duce tehnologia la nivelul următor, unde ne așteptăm să avem un impact imens pe piața cărnii și pentru viitorul planetei noastre.

 

Suntem încântați că ne-am asigurat această investiție și să colaborăm cu investitori de înaltă calitate, care ne împărtășesc viziunea și pot susține compania pe calea sa, pentru a deveni lider în industrie. ”

 

Afacerea a fost înființată în 2018, ca răspuns la ceea ce consideră ca fiind „o preocupare tot mai mare în ceea ce privește sustenabilitatea industriei cărnii, capacitatea de a satisface cerințele alimentare din populația mondială în creștere și compasiunea pentru animale”.

Danish Crown și-a lansat noua campanie de rebranding
Autor: Mircea Demeter  /   luni, 7 octombrie 2019

Schimbarea identității este desfășurată în 75 de fabrici și filiale din întreaga lume, inclusiv printr-un nou site care stabilește noua direcție axată pe durabilitate. În următoarele luni, noul brand corporativ al Danish Crown va începe să apară pe produsele sale.   „Vrem să creăm o legătură mai strânsă între...

IDF a sărbătorit Ziua Mondială a Laptelui în Școli
Autor: Mircea Demeter  /   joi, 3 octombrie 2019

Federația Internațională a Laptelui (IDF) a sărbătorit Ziua Mondială a Laptei Școlare în cadrul Summit-ului Mondial al Laptelui IDF 2019 de la Istanbul, Turcia, anunțând o revizuire a programelor globale de lapte școlar.   În urma cercetărilor sale anterioare, Federatia a anunțat elaborarea unui nou buletin pentru...