Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Carnea si produsele din carne, mai scumpe cu 20%

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Dupa cum informeaza postul ProTV, toamna nu ne aduce recolte bogate, dar ne asigura un nou val de scumpiri. Seceta a distrus aproape jumatate din productia agricola, iar preturile vor creste in toate sectoarele. Carnea de porc, de pui si de vita vor avea alte preturi incepand din toamna, pentru ca producatorii spun ca altfel nu au cum sa isi acopere cheltuielile.

40% din productia agricola de anul acesta a fost distrusa de seceta. De departe, porumbul este cel mai afectat. Fatp de anul trecut, recolta e la jumatate, iar asta face pretul sa se dubleze. Automat si hrana animalelor este mai scumpa, iar noi vom simti cresterea din plin in fata galantarelor cu carne. Cea de porc, de exemplu, ar putea ajunge chiar la 17 lei, la pulpa.

Patronii pregatesc scumpiri, de la 10 pana spre 20%, la mezeluri. Nici pretul carnii de vita nu ramane pe loc, dimpotriva, ar putea creste cu pana la 20%, iar laptele se va scumpi si el cu aproape 30 de procente. Și la pui, gasim aceleasi calcule. (Scumpirile au fost confirmate in cadrul stirii tv. de domnii Mihai Visan, Director executive al ARC, si Grigore Horoi, Presedinte al Agricola International Bacau.n.n.)

GOURMET PACK de la Karpaten Premium Angus, noua pasiune a consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Pentru cei pasionați de specialități culinare, a căror gusturi rafinate îi poartă mereu într-o călătorie printre ingrediente de calitate care stau la baza unui meniu pe măsură, Karpaten Premium Angus lansează pachetul GOURMET PACK!   În lumea gourmet nimic nu este întâmplător! Fiecare ingredient, fiecare aromă...

Audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) A demarat misiunea de audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană (PPA). Aceasta este pentru a patra oară când experți europeni vizitează România, în ultimul an si jumătate, pe tema Pestei Porcine Africane.   Această misiune de audit vizează evaluarea modului în care au fost aplicate...