Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Carnea si produsele din carne, mai scumpe cu 20%

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Dupa cum informeaza postul ProTV, toamna nu ne aduce recolte bogate, dar ne asigura un nou val de scumpiri. Seceta a distrus aproape jumatate din productia agricola, iar preturile vor creste in toate sectoarele. Carnea de porc, de pui si de vita vor avea alte preturi incepand din toamna, pentru ca producatorii spun ca altfel nu au cum sa isi acopere cheltuielile.

40% din productia agricola de anul acesta a fost distrusa de seceta. De departe, porumbul este cel mai afectat. Fatp de anul trecut, recolta e la jumatate, iar asta face pretul sa se dubleze. Automat si hrana animalelor este mai scumpa, iar noi vom simti cresterea din plin in fata galantarelor cu carne. Cea de porc, de exemplu, ar putea ajunge chiar la 17 lei, la pulpa.

Patronii pregatesc scumpiri, de la 10 pana spre 20%, la mezeluri. Nici pretul carnii de vita nu ramane pe loc, dimpotriva, ar putea creste cu pana la 20%, iar laptele se va scumpi si el cu aproape 30 de procente. Și la pui, gasim aceleasi calcule. (Scumpirile au fost confirmate in cadrul stirii tv. de domnii Mihai Visan, Director executive al ARC, si Grigore Horoi, Presedinte al Agricola International Bacau.n.n.)

APAR: Standarde diferite pentru produse cu denumire și ambalaj identic
Autor: meatmilk  /   joi, 15 martie 2018

Așa cum revista Meat.Milk amintea la finalul anului trecut, scandalul dublului standard al produselor comercializate în Uniunea Europeană e departe să se termine. Dovadă, și ultimele acțiuni, de o parte și de cealaltă, de pe întreg cuprinsul Europei unionale, atât din partea autorităților de la Bruxelles, al autorităților...

Can Pack Recycling: România va ajunge să nu mai aibă unde depozita gunoiul
Autor: meatmilk  /   joi, 15 martie 2018

(Comunicat) Coaliția pentru Economie Circulară (CERC) a solicitat Premierului Viorica Vasilica Dăncilă retragerea Proiectului de OUG privind regimul deșeurilor. Solicitarea a fost făcută în cadrul conferinței de presă, desfășurată ieri, 14 martie, la Hotel Athenee Palace Hilton. La conferință au fost prezenți specialiști de...