Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Carnea si produsele din carne, mai scumpe cu 20%

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Dupa cum informeaza postul ProTV, toamna nu ne aduce recolte bogate, dar ne asigura un nou val de scumpiri. Seceta a distrus aproape jumatate din productia agricola, iar preturile vor creste in toate sectoarele. Carnea de porc, de pui si de vita vor avea alte preturi incepand din toamna, pentru ca producatorii spun ca altfel nu au cum sa isi acopere cheltuielile.

40% din productia agricola de anul acesta a fost distrusa de seceta. De departe, porumbul este cel mai afectat. Fatp de anul trecut, recolta e la jumatate, iar asta face pretul sa se dubleze. Automat si hrana animalelor este mai scumpa, iar noi vom simti cresterea din plin in fata galantarelor cu carne. Cea de porc, de exemplu, ar putea ajunge chiar la 17 lei, la pulpa.

Patronii pregatesc scumpiri, de la 10 pana spre 20%, la mezeluri. Nici pretul carnii de vita nu ramane pe loc, dimpotriva, ar putea creste cu pana la 20%, iar laptele se va scumpi si el cu aproape 30 de procente. Și la pui, gasim aceleasi calcule. (Scumpirile au fost confirmate in cadrul stirii tv. de domnii Mihai Visan, Director executive al ARC, si Grigore Horoi, Presedinte al Agricola International Bacau.n.n.)

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...