Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Carnea si produsele din carne, mai scumpe cu 20%

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Dupa cum informeaza postul ProTV, toamna nu ne aduce recolte bogate, dar ne asigura un nou val de scumpiri. Seceta a distrus aproape jumatate din productia agricola, iar preturile vor creste in toate sectoarele. Carnea de porc, de pui si de vita vor avea alte preturi incepand din toamna, pentru ca producatorii spun ca altfel nu au cum sa isi acopere cheltuielile.

40% din productia agricola de anul acesta a fost distrusa de seceta. De departe, porumbul este cel mai afectat. Fatp de anul trecut, recolta e la jumatate, iar asta face pretul sa se dubleze. Automat si hrana animalelor este mai scumpa, iar noi vom simti cresterea din plin in fata galantarelor cu carne. Cea de porc, de exemplu, ar putea ajunge chiar la 17 lei, la pulpa.

Patronii pregatesc scumpiri, de la 10 pana spre 20%, la mezeluri. Nici pretul carnii de vita nu ramane pe loc, dimpotriva, ar putea creste cu pana la 20%, iar laptele se va scumpi si el cu aproape 30 de procente. Și la pui, gasim aceleasi calcule. (Scumpirile au fost confirmate in cadrul stirii tv. de domnii Mihai Visan, Director executive al ARC, si Grigore Horoi, Presedinte al Agricola International Bacau.n.n.)

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...