Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Carnea sintetica-viitorul se naste acum

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Agerpres) O noua revolutie este pe cale sa se produca in alimentatia umana, la fel de importanta ca trecerea de la vanatoare la pastorit, relateaza publicatia New Scientist.

Cultivarea de carne sintetica, buna pentru consumul uman, va incepe in numai cateva luni, declara Mark Post de la Universitatea din Maastricht.

Recent, acesta a inventat o metoda de cultivare a tesutului muscular in conditii de laborator: se iau celule porcine si se 'alimenteaza' cu ser din embrion de cal. Post a reusit sa 'creasca' fasii de tesut care amintesc de muschi, cu lungimea de 2,5 cm si latimea de 0,7 cm. Pentru ca tesutul rezultat sa nu difere de muschii adevarati, Post incearca sa-l stimuleze.

Stellan Welin, de la Linköping University (Suedia), este de parere ca in viitorul apropiat oamenii vor putea foarte usor sa faca rost de carne de animale rare: sintetica, desigur. In mod traditional, oamenii consuma carnea nu de la animalele cele mai gustoase, ci de la cele care pot fi mai usor domesticite.

O problema reala ramane aceea daca oamenii vor dori sa consume carne sintetica. Utilizarea in alimentatie a carnii 'crescute' pe baza de ser din embrion de cal este strict interzisa: exista un usor risc ca aceasta sa contina prioni sau alte substante toxice. In aceasta situatie, o sursa de hrana sigura pentru carnea de laborator – pe baza de alge – incearca sa inventeze profesorul Joost Teixeira de Mattos de la Universitatea din Amsterdam, subliniaza revista stiintifica.

Carnea sintetica va permite renuntarea la sacrificarea animalelor. In afara de aceasta, productia acestui tip de carne nu dauneaza ecologiei: de exemplu, pentru sintetizarea carnii este nevoie de cu 90% mai putin teren decat pentru cresterea de vite pentru sacrificare.

La Meat.Milk 2019, AB Tehnic Profesional va susține două comunicări
Autor: meatmilk  /   luni, 22 aprilie 2019

Companie de elită din domeniul frigului industrial, aflată în avangarda pieței pe care activează, AB Tehnic Profesional a devenit Prtener al Conferinței Internaționale Meat.Milk 2019, urmând să susțină două comunicări tehnologice în ziua de 30 mai, atât în workshop-ul CARNE, cât și în workshop-ul LAPTE.   AB Tehnic...

Carmangeria Godac a devenit Partener Mic dejun al Conferinței Meat.Milk 2013
Autor: meatmilk  /   luni, 22 aprilie 2019

Și în acest an, la fel ca la precedentele ediții, Carmangeria Godac, proprietate a domnului Radu Marian, este Partener Mic-Dejun al Expo-Conferinței Meat & Milk 2019, urmând să facă deliciul meselor de dimineață cu unele dintre cele mai bune produse ale sale.   Astfel, Carmangeria Godac va îmbia participanții ca,...