Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Caroli a introdus eticheta termosensibilă pentru Salamul Semenic EXTRA

Autor: meatmilkjoi, 23 februarie, 2017

Caroli Foods Group introduce o premieră pe piața românească de mezeluri eticheta cu cadran termosensibil care indică temperatura optimă de păstrare a produsului (sub 8⁰C). 

 

În contextul în care toate produsele alimentare trebuie transportate, depozitate și păstrate la o temperatură optimă, care este inscripționată pe eticheta fiecărui produs, Caroli Foods introduce o inovație în eticheta salamului Semenic Extra: un cadran termosensibil care notifică pe toți consumatorii asupra faptului că produsul trebuie reintrodus la rece daca acesta este depozitat într-un spațiu în care temperatura depășește 8°C.

 

Culoarea galbenă a cadranului termosensibil, denumit ”Carolimetru Termic”, reprezintă un semn de atenţionare că produsul trebuie reamplasat la rece, la o temperatură sub 8°C. Cadranul termosensibil este amplasat pe partea frontală a etichetei, într-un mod cât mai vizibil, uşor de remarcat atât în vitrinele magazinelor, cât şi acasă.

 

„Carolimetrul termic, așa cum l-am denumit noi, reprezintă o inovație introdusă de Caroli Foods Group pentru a îmbunătăți viața consumatorilor noștri, comunicându-le faptul că toate produsele alimentare trebuie păstrate la rece. Astfel, dacă produsul este scos din frigider și ținut mai mult de 20 de minute la o temperatură care depășește 8⁰ C, culoarea etichetei se modifică din verde in galben.

 

Știm că cel mai prielnic mediu pentru dezvoltarea bacteriilor patogene este „zona periculoasă” – anumite bacterii își pot dubla numărul la fiecare 20 de minute. Tocmai de aceea dorim să atragem atenția consumatorilor noștri asupra anumitor aspecte importante prin campania denumită #mancare cu notificare si, prin intermediul carolimetrului termic”, declară Anamaria Băjan, Director Executiv de Marketing, PR si Business Development al Caroli Foods Group.

 

“La Caroli Foods Group există o preocupare continuă pentru calitatea produselor şi a proceselor. Monitorizăm continuu întregul lanţ frigorific al produselor, începând cu producţia şi ambalarea în fabrica din Pitesti şi continuând cu depozitele din ţară şi transportul către acestea cu maşinile frigorifice proprii.” Continuă Anamaria Băjan.

 

Momentan, eticheta este disponibilă pe cele 3 sortimente ale Salamului Semenic – Extra cu 90% carne, Picant Extra cu 90% carne și varianta Gastro.

 

Salamul Semenic Extra cu 90% carne este disponibil în ambalaj vidat de 350 de grame, pentru o servire rapidă şi un gust proaspăt pentru un timp cât mai îndelungat, dar și în varianta Gastro, pentru consumatorii care optează pentru acest tip de cumpărare. Toate produsele Caroli Foods Group sunt transportate, depozitate şi păstrate la o temperatură optimă, inscripţionată pe eticheta fiecărui produs.

 

„Am ales Salamul Semenic Extracu 90% carne ca „promotor” al etichetei cu cadran termosensibil deoarece, încă de la lansare, Caroli Salam Semenic reprezintă cel mai recent răspuns al  nostru la interesul crescut pe care consumatorii noştri l-au acordat produselor cu multă carne. Astfel, anul trecut am decis să extindem varietatea de produse din categoria Salamuri cu un produs cu un conținut ridicat de carne, pentru a ţine pasul cu preferinţele în continuă creştere ale consumatorilor pentru alimente cât mai nutritive. Suntem bucuroşi că le putem oferi consumatorilor produse de calitate superioară, un gust bogat şi inconfundabil si un nou element care atrage atentia asupra păstrarii în siguranță a produselor noastre. De altfel, pentru a ne asigura că produsele noastre ajung în condiţii optime la consumatori, distribuim produsele proprii doar către partenerii care ne susțin şi respectă condiţiile optime de depozitare şi păstrare ale produselor Caroli Foods”, completează Anamaria Băjan, Director Executiv de Marketing, PR si Business Development al Caroli Foods Group.

 

Despre Caroli

 

Caroli este cea mai populară marcă din portofoliul Caroli Foods Group, liderul pieței de mezeluri din România și unul dintre cei mai de succes procesatori de carne din Europa de Sud-Est. Datorită calității produselor și a gustului inconfundabil, Caroli este alegerea preferată a consumatorilor din România, pentru mesele în familie, la serviciu sau între prieteni, oferind peste 70 de sortimente de mezeluri bogate în carne.

 

Deputații europeni vor un logo pe ambalaj, pentru calitatea duală!
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 18 iulie 2018

Producătorii ar putea adăuga un logo la ambalajele pentru alimente și băuturi care să spună consumatorilor dacă și conținutul produsului și calitatea acestuia sunt aceleași în toate țările UE, au afirmat europarlamentarii din Comisia pentru protecția consumatorilor.   După cum s-a anunțat, membrii Comisiei parlamentare...

Marketingul ”artizanal” și etichetarea înșelătoare
Autor: Nora Marin  /   luni, 18 iunie 2018

La jumătatea lunii iunie a.c., Organizația Europeană a Consumatorilor (BEUC) a acuzat anumiți producători de produse alimentare că folosesc pe etichete în mod incorect termeni și cuvinte care fac trimitere la tradiție-tradițional. Concomitent, organizația europeană avertizează că, de multe ori, asistăm la adevărate campanii de...