Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Carrefour aprovizionat de Spanghero

Autor: Meat MIlkjoi, 1 august, 2013

Fosta companie franceză de procesare a cărnii, Spanghero, care a fost prinsă în centrul scandalului cărnii de cal, s-a redeschis sub un alt nume.

Unitatea de procesare carne care se află în Castlenaudary s-a redeschis în această săptămână sub numele de ”La Lauagaise”.

Cu toate acestea, compania care avea până în scandal 230 de angajați va avea acum doar 95 de angajați.

Compania a recăpătat certificatul de sănătate și siguranță alimentară acum două săptămâni, după ce a pierdut permisul de operare în timpul scandalului, atunci când societatea a intrat în lichidare.

Fostul Spanghero după ce a fost închis a pierdut doi clienți de bază la sfârșitul lunii iunie – Lidl și Norma. Cu toate acestea, noua companie va aproviziona lanțul de supermarketuri Carrefour.

Compania și-a redus cifra de afaceri prognozată pentru acest an de la 14 milioane € prezis pentru Spanghero la 0 milioane. Anul viitor prognoza este de 24 de milioane € în loc de 29 milioane €.

Înainte de scandalul cărnii de cal, Spanghero, afacerea pe care frații Laurent și Claude Spanghero au vândut-o cooperativei Lur Berri Bascilor pentru un preț simbolic de doar 1 euro, având ulterior o cifra de afaceri de 60 de milioane €.

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...