Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Carrefour belgia intareste cerintele privind bunastarea animalelor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform Globalmeatnews.com, Carrefour intareste cerintele sale privind bunastarea animalelor pentru furnizorii sai, stopand achizitionarea carnii provenind de la porcii castrati si de la animale care au fost sacrificate fara a fi asomate.

Noile reguli au fost dezvoltate in urma consultarii cu organizatia pentru bunastarea animalelor din Belgia, Actiunea Globala in Interesul Animalelor (GAIA).

Urmand exemplul altor mari lanturi de supermarket-uri, cum sunt Colruyt, Lidl si Delhaize, Carrefour va inceta sa mai achizitioneze carne proaspata de la purcei castrati incepand cu sfarsitul lui 2013, GAIA declarand ca asta va salva aproximativ jumatate de milion de porci anual care urmau a fi castrati.

Pascal Leglise, directorul calitatii, sanatatii si dezvoltarii sustenabile al Carrefour Belgia a spus ca actiunea va incepe la sfarsitul anului viitor pentru a lasa producatorilor timp sa se adapteze schimbarii pietei.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...