Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Carrefour belgia intareste cerintele privind bunastarea animalelor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform Globalmeatnews.com, Carrefour intareste cerintele sale privind bunastarea animalelor pentru furnizorii sai, stopand achizitionarea carnii provenind de la porcii castrati si de la animale care au fost sacrificate fara a fi asomate.

Noile reguli au fost dezvoltate in urma consultarii cu organizatia pentru bunastarea animalelor din Belgia, Actiunea Globala in Interesul Animalelor (GAIA).

Urmand exemplul altor mari lanturi de supermarket-uri, cum sunt Colruyt, Lidl si Delhaize, Carrefour va inceta sa mai achizitioneze carne proaspata de la purcei castrati incepand cu sfarsitul lui 2013, GAIA declarand ca asta va salva aproximativ jumatate de milion de porci anual care urmau a fi castrati.

Pascal Leglise, directorul calitatii, sanatatii si dezvoltarii sustenabile al Carrefour Belgia a spus ca actiunea va incepe la sfarsitul anului viitor pentru a lasa producatorilor timp sa se adapteze schimbarii pietei.

IFFA 2019 – Subiect fierbinte: Tehnologii pentru siguranța alimentelor
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În perioada 4-9 mai 2019, companiile internaționale de vârf vor prezenta cele mai recente tehnologii la IFFA și vor furniza informații despre cele mai importante tendințe și evoluții din industria cărnii. De importanță majoră sunt, mai presus de toate, soluțiile menite să asigure o mai mare siguranță...

După Brexit, EDA anunță o posibilă ”apocalipsă” a laptelui
Autor: Nora Marin  /   vineri, 22 martie 2019

Cu o potențială posibilă de acțiune a Brexit în câteva zile, Asociația Europeană a Lactatelor (EDA) și-a exprimat îngrijorarea cu privire la impactul potențial asupra industriei europene a produselor lactate.   În timp ce guvernul britanic se luptă cu toate scenariile posibile - să se prăbușească fără înțelegere,...