Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Carrefour belgia intareste cerintele privind bunastarea animalelor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform Globalmeatnews.com, Carrefour intareste cerintele sale privind bunastarea animalelor pentru furnizorii sai, stopand achizitionarea carnii provenind de la porcii castrati si de la animale care au fost sacrificate fara a fi asomate.

Noile reguli au fost dezvoltate in urma consultarii cu organizatia pentru bunastarea animalelor din Belgia, Actiunea Globala in Interesul Animalelor (GAIA).

Urmand exemplul altor mari lanturi de supermarket-uri, cum sunt Colruyt, Lidl si Delhaize, Carrefour va inceta sa mai achizitioneze carne proaspata de la purcei castrati incepand cu sfarsitul lui 2013, GAIA declarand ca asta va salva aproximativ jumatate de milion de porci anual care urmau a fi castrati.

Pascal Leglise, directorul calitatii, sanatatii si dezvoltarii sustenabile al Carrefour Belgia a spus ca actiunea va incepe la sfarsitul anului viitor pentru a lasa producatorilor timp sa se adapteze schimbarii pietei.

Perutnina Ptuj România, preluată de MHP SE-Cipru
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat C.C.) Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care grupul MHP SE (Cipru) preia Perutnina Ptuj d.d. (Slovenia) și, implicit, Perutnina România SRL.   Grupul MHP SE are ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne de pasăre. În România, MHP SE obține venituri din vânzarea produselor din carne...

INSSE: Valoarea producţiei agricole pe macroregiuni, în anul 2017 (Date definitive)
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Indicele producţiei ramurii agricole în anul 2017 faţă de anul 2016 a fost 112,5% pe total, 119,5% la producţia vegetală şi 99,6% la producţia animală.   În ceea ce priveşte valoarea serviciilor agricole, aceasta este în general nesemnificativă, în anul 2017 contribuind cu numai 1,2% la valoarea producţiei...