Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Carrefour înăsprește cerințele pentru lanțul de aprovizionare

Autor: Meat MIlkmiercuri, 6 martie, 2013

(Globalmeatnews.com) În urma scandalurilor despre contaminarea cărnii care continuă să ia amploare în Europa, Carrefour a anunțat că vor întreprinde un număr de inițiative pentru a îmbunătăți trasabilitatea și calitatea pe întreg lanțul său de aprovizionare.

Compania a anunțat săptămâna trecută că a trecut la 100% carne de porc și vită provenite din Franța pentru fabricarea produselor sale ready-meal marcă proprie. Noel Prioux, directorul executiv al Carrefour Franța a semnat un acord cu Ministrul Agriculturii din Franța ca începând cu luna martie, toate produsele proaspete ready-meal marcă proprie făcute din carne de porc și vită să provină de la animale născute, crescute și sacrificate numai în Franța.

Aceleași inițiative vor fi adoptate și pentru produsele ready-meal congelate, în cel mult șase luni, astfel încât să le acorde timp retailerilor să înlocuiască produsele din carne importate.

Carrefour și-a luat angajamentul să eticheteze produsele din carne astfel încât să informeze consumatorii despre originea cărnii de porc și vită din produsele ready-meal și a declarat că va aranja o zonă specială pe website-ul oficial pentru a oferi informații despre originea cărnii provenită din diferite loturi.

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...