Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Cartel bulgaresc al carnii de pui

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Curtea Administrativa Suprema din Bulgaria a declarat ca un numar de 24 firme din acesta tara au format un cartel pentru a controla preturile la oua si carne de pasare, scrie presa internationala.

Oficiul bulgar al Concurentei a stabilit ca, in 2002-2007, Uniunea Crescatorilor de Pasari din tara vecina, impartita in divizia de oua si cea a producatorilor de pasari a organizat o serie de intalniri intre membrii sai in vederea coordonarii lor in stabilirea preturilor.
Producatorii bulgari de oua au coordonat astfel simultan preturile si volumul productiei. Ca urmare, in iunie – august 2007, pretul oualor a fost in crestere exponentiala, in Bulgaria, depasind pretul mediu al UE. In aceeasi perioada crescatorii de pasari au facut schimb de informatii comerciale in mod regulat pentru a mentine un nivel de pret pentru carne de pui.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...