Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Cartel bulgaresc al carnii de pui

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Curtea Administrativa Suprema din Bulgaria a declarat ca un numar de 24 firme din acesta tara au format un cartel pentru a controla preturile la oua si carne de pasare, scrie presa internationala.

Oficiul bulgar al Concurentei a stabilit ca, in 2002-2007, Uniunea Crescatorilor de Pasari din tara vecina, impartita in divizia de oua si cea a producatorilor de pasari a organizat o serie de intalniri intre membrii sai in vederea coordonarii lor in stabilirea preturilor.
Producatorii bulgari de oua au coordonat astfel simultan preturile si volumul productiei. Ca urmare, in iunie – august 2007, pretul oualor a fost in crestere exponentiala, in Bulgaria, depasind pretul mediu al UE. In aceeasi perioada crescatorii de pasari au facut schimb de informatii comerciale in mod regulat pentru a mentine un nivel de pret pentru carne de pui.

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...