Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
Conferinta

Cașcavalul de Săveni, în curs de acreditare europeană IGP

Autor: meatmilkmarți, 2 mai, 2017

(Comunicat MADR) Pe lângă cele 4 produse românești recunoscute și înregistrate la nivel european : Magiunul de prune de Topoloveni (Indicație Geografică Protejată), Salamul de Sibiu (Indicație Geografică Protejată), Novac afumat din Țara Bârsei (Indicație Geografică Protejată), Telemea de Ibănești (Denumire de Origine Protejată) și cele 2 produse care se află în analiză la Comisia Europeană Cârnați de Pleșcoi ((Indicație Geografică Protejată) și Scrumbie de Dunăre afumată (Indicație Geografică Protejată), un alt produs românesc, Cașcavalul de Săveni, a trecut etapa opoziției naționale și a fost transmis la Bruxelles, în vederea înregistrării și dobândirii protecției la nivelul Uniunii Europene ca Indicație Geografică Protejată.

 

Cașcavalul de Săveni este un produs obținut după o metodă de tip gospodăresc, bazată pe o reţetă transmisă din generaţie în generaţie şi de prelucrare a laptelui de vacă crud provenit din arealul geografic delimitat.

 

Caşcavalul de Săveni este o brânză maturată cu pastă opărită având o consistenţă semitare. Acest sortiment de caşcaval se obţine din lapte de vacă crud prin coagularea enzimatică cu cheag şi prelucrarea conform unei metode specifice zonei.

 

Potențialul gastronomic și natural al României, pus în valoare de Politica Agricolă Comună prin politica de calitate, constituie un element important pentru creşterea valorii adăugate a produselor agroalimentare, valorificarea zestrei locale, crearea de locuri de muncă și dezvoltarea zonelor rurale.

Domnul Mihai Vișan a fost numit Secretar de Stat în MADR
Autor: meatmilk  /   joi, 20 iulie 2017

În sfârșit, Ministerul Agriculturii înțelege să se ocupe la modul serios, profesionist, de Industria alimentară din România, ridicând departamentul de resort de la rangul de directoriat, la cel de secretariat de stat.   Din fericire, la cârma acestui departament a fost numit ca Secretar de Stat unul dintre cei mai buni...

Propuneri și soluții găsite în cadrul întâlnirilor de lucru ale AFIR
Autor: meatmilk  /   miercuri, 19 iulie 2017

(Comunicat) În urma seriei de întâlniri de lucru avute la Târgoviște și la Craiova, la care au participat secretarul de stat Alexandru POTOR și Directorul general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, Adrian – Ionuț CHESNOIU, au fost discutate și analizate mai multe situații și probleme cu care se confruntă unii...